Scuttlebutt Europe met rode kaken door pc virus!

Vorige nacht zijn de servers van de 'Scuttlebutt Europe' emailserver besmet geraakt met het Sobig.F Virus (w32.sobig.f@mm). Bij het versturen van hun laatste nieuwsbrief zijn er dan ook duizenden besmette emails bij vele zeilers terechtgekomen.

Het Sobig.F Virus bestaat nog maar 48u en blijkt en van de snelst groeiende worm in zijn soort, het tast vooral de windows versies XP en 2000 aan. Eerst vertraagt de pc en nadien slipt heel het netwerk dicht.

Ondertussen versturen ze hun e-mails op de meer betrouwbare en minder virus gevoelige Solaris server. :)

Clubracer adviseert om dergelijk e-mail nieuwsbrieven via onze interne links te bekijken, ze staan in de linker navigatiebalk bovenaan.

De Scuttlebutt verontschuldigingen:

OUR APOLOGIES
... For the Sobig.F Virus that we inadvertently spread with last night's
issue. One of the servers we use to distribute Eurobutt was infected with this brand new virus version, one that just reared its ugly head 48 hours ago (and has won the dubious honor of being the fastest spreading virus ever). Just in case, even though we've thoroughly scrubbed that machine, we've bypassed it for tonight's broadcast, going directly into our Solaris-powered list server. The kids will all be back in school soon, so this *&@# should taper off a bit...

Meer informatie over het Sobig.F virus en hoe te verwijderen:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sobig.f@mm.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: