WK J/24 strijd lijkt beslist!

Na vier dagen WK J24 lijkt de strijd beslist. De Italiaan Lorenzo Bressani heeft na acht races de beste papieren en mag zich al officieus wereldkampioen noemen (vandaag moeten nog wel wat protesten behandeld worden).

Alle wedstrijden lukte het hem om binnen de top tien te eindigen. Vrijdag wordt de laatste wedstrijd van het WK gevaren. Bressani kan die race als aftrekwedstrijd gebruiken.
Op de tweede plaats is de Braziliaan Mauricio Santa Cruz te vinden. Hij wordt op korte afstand gevolgd door de Nederlander Albert Kooijman die donderdag de top 3 binnen voer. Kooijman wist vier wedstrijden op rij te winnen. In de achtste race moest hij genoegen nemen met een zevende plaats.

Het verschil tussen de nummers twee en drie is momenteel 3 punten (na aftrekwedstrijd). Een tweede plaats is voor Kooijman dus nog in zicht.

Frans van der Wel is na Kooijman momenteel de beste Nederlander in het klassement. Hij is te vinden op de 23ste plaats. Ivo Kok staat op de 28ste plaats in het klassement en Max Houtzager heeft de Kasbank inmiddels naar de 32ste plaats gevaren. Met name de laatste drie races heeft hij met zijn team goede zaken gedaan. Het team van de Kasbank zal er vrijdag ongetwijfeld alles aan doen om nog een paar plaatsen te stijgen in het klassement.

de top 10:
1. Lorenzo Bressani, ITA, 21 points
2. Mauricio Santa Cruz, BRA, 35
3. Albert Kooijman, NED, 38
4. Gabriele Benussi, ITA, 40
5. Horton/Wolfs, USA/CAN, 42
6. Andrea Casale, ITA, 55
7. Yutaka Takagi, JPN, 59
8. Bob Turner, GBR, 84
9. Fabio Nocera, ITA, 89
10. Sergue Chevstov, 100

foto © Remmelt Staal www.yourphoto.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: