Solitaire Du Figaro laatste etappe: Sander 13de!

22 aug/08:00uur - Sander heeft in de vierde etappe een prima prestatie neergezet door zich vanaf de laatste plaats in het veld terug te vechten naar de kopgroep.
Dat heeft uiteindelijk een dertiende plaats in de laatste etappe opgeleverd. In het algemeen klassement is hij hierdoor zes plaatsen gestegen naar een 28ste plaats. In het rookie klassement is hij op de vijfde plaats blijven staan.

Voor aanvang van de race heeft Sander aangegeven al heel tevreden te zijn als hij op een plaats laag in de dertig zou eindigen. De 28ste plaats die hij nu heeft is dus boven zijn eigen verwachting. Sander heeft, zeker met de laatste etappe, aangetoond dat hij goed mee kan komen in het sterke veld dat aan de Solitaire Du Figaro mee doet.

Het resultaat dat Sander nu op zak heeft moet hem de mogelijkheid bieden om zijn campagne naar een hoger en professioneler niveau te tillen.
Sander's Figaro campagne bestaat uit twee jaar waarbij het eerste vooral bedoeld was om de ins & outs van het circuit te leren kennen. In 2004 moet zich dit in mooie en constantere resultaten gaan vertalen.
Voor dit jaar staan er nog twee grote races in september en oktober op het programma waarin Sander kan sparren met de Franse toppers.

Beluister het radiointerview van Sander: Klik hier!

foto © Bouchon / Marmara

de top 10 eindresultaten: (provisional, before final jury decisions)

1. Armel Le Cleac'h, Créaline, 327h08'19" total elapsed time over 4 legs
2. Alain Gautier, Foncia, 13" behind the leader
3. Michel desjoyeaux, Géant, 1h26'17"
4. Marc Emig, Espoir Total Course au Large, 1h56'32''
5. Loïck Peyron, Fujifilm, 2h24'52''
6. Marc Thierceline, Bermudes, 2h28'58"
7. Laurent Pellecuer, Cliptol Sport, 2h29'21"
8. Erwan Tabarly, Thalès, 3h27'08''
9. Eric Drouglazet, David Olivier, 3h37'10''
10. Charles Caudrelier, Bostik Findley, 3h45'57''

Meer info Solitaire Du Figaro:
www.lasolitaire.com

www.sanderbakker.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: