SOJANA Farr 115: eerste superjacht vanuit Cowes!

  • Author: Ice
    Date: za, 23/08/2003 - 02:00

COWES (GBR) - Op 12 september zal het grootste zeiljacht dat ooit in Cowes gebouwd werd officieel te water gaan. Het superjacht 'Farr 115' is eigendom van Peter Harrison de GBR Challenge team stichter.
De Sojana maakt gebruik van de laatste spitstechnologiën die gebruikt worden tijdens de America's Cup, die voor heel wat snelheidspotentieel gaan zorgen. Naar eigen zeggen is de Sojana in staat snelheden rond de 25 knopen te halen.

Een extreem hoge hightech bouw, de romp geïmpregneerd met een carbon laminaat en een Nomex honingraat kern, dezelfde techniek die toegepast wordt in de America's Cup jachten. Door deze ruimtevaart technologie toe te passen is de Sojana zeer licht en het stijfste jacht in zijn soort.

Werelds meest bekende jachtontwerper, Bruce farr, ontwierp de romp, kiel en zeilplan.
De vloeistof tanken, diesel en water, zijn zo ontworpen dat deze tijdens het varen als verplaatsbare ballast kunnen gebruikt worden.

Sojana -
Lengte Overal: 34.97 M 114.73 ft
Lengte Waterlijn: 30.00 M 98.43ft
Breedte: 7.68 M 25.20ft
Diepgang: 4.50 M 14.76ft
Gewicht: 96 ton

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: