SOJANA Farr 115: eerste superjacht vanuit Cowes!

  • Author: Ice
    Date: za, 23/08/2003 - 02:00

COWES (GBR) - Op 12 september zal het grootste zeiljacht dat ooit in Cowes gebouwd werd officieel te water gaan. Het superjacht 'Farr 115' is eigendom van Peter Harrison de GBR Challenge team stichter.
De Sojana maakt gebruik van de laatste spitstechnologiën die gebruikt worden tijdens de America's Cup, die voor heel wat snelheidspotentieel gaan zorgen. Naar eigen zeggen is de Sojana in staat snelheden rond de 25 knopen te halen.

Een extreem hoge hightech bouw, de romp geïmpregneerd met een carbon laminaat en een Nomex honingraat kern, dezelfde techniek die toegepast wordt in de America's Cup jachten. Door deze ruimtevaart technologie toe te passen is de Sojana zeer licht en het stijfste jacht in zijn soort.

Werelds meest bekende jachtontwerper, Bruce farr, ontwierp de romp, kiel en zeilplan.
De vloeistof tanken, diesel en water, zijn zo ontworpen dat deze tijdens het varen als verplaatsbare ballast kunnen gebruikt worden.

Sojana -
Lengte Overal: 34.97 M 114.73 ft
Lengte Waterlijn: 30.00 M 98.43ft
Breedte: 7.68 M 25.20ft
Diepgang: 4.50 M 14.76ft
Gewicht: 96 ton

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: