ISAF Match Racing - Round Robin 2

  • Author: Ice
    Date: do, 28/08/2003 - 02:00

RIVA DEL GARDA (ITA) - Het wedstrijdcommité is er in geslaagd om Round Robin 1 af te sluiten en de eerste series van Round Robin 2 te starten.
Na de afvalronde Round Robin One hebben 4 schippers geleijk scores, 8 overwinningen en 3 verliezen: Russell Coutts, Jesper Radich, Ed Baird en James Spithill

De BluSail 24's verlieten gisteren om 8u30 de haven, met een stralende zon en 7-10 knopen wind beter bekend bij de locals als ³ballino².
Het commité speelde het nog net klaar om de Round Robin one af te ronden (nummer 9 & 10) in deze licht weer omstandigheden voordat de wind er helemaal uit kakte. Toen konden de overige teams genieten van van de lunch en korte break in Fraglia Vela Riva.

Om 01u kwam de zuidelijke bries van het Gardameer, voor locals de ³ora² en konden de series hervat worden om 1u30 met 20 knopen wind.

foto © Guido Cantini

Tussenstand na dag 2:
Ed Baird, USA-9 wins, 3 losses
Russell Coutts, New Zealand-8 wins, 3 losses (1 race less sailed)
Jesper Radich, Denmark-8 wins, 3 losses (1 race less sailed)
James Spithill, Australia-8 wins, 4 losses
Mathieu Richard, France-8 wins, 4 losses
Karol Jablonski, Poland-7 wins, 5 losses
Jes Gram-Hansen, Denmark-6 wins, 6 losses
Bjorn Hansen, Sweden-6 wins, 6 losses
Paolo Cian, Italy-4 wins, 8 losses
Staffan Lindberg, Finland-3 wins, 9 losses
Ian Williams, UK-2 wins, 10 losses
Mikael Lindqvist, Sweden-2 wins, 10 losses

Meer informatie en uitslagen:
http://worldchampionship.g2k.it/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: