2 winnaars Matchrace kampioenschap N Holland!

Vierentwintig teams streden gisteravond in Amsterdam op het IJ om de titel Delta Lloyd Provinciaal Kampioen Noord-Holland. De twee finalisten, het team Peter Peet en Fred Moerman en het team Johan Vissia en Truus Vissia, bleven uiteindelijk na ongeveer honderd wedstrijden over en kwalificeerden zich daarmee voor de finale die volgende week in IJmuiden verzeild wordt.

Dankzij het hoge niveau van de deelnemers was het kampioenschap voor het publiek zeer de moeite waard. De zeilers waren scherp, waardoor penalties herhaaldelijk uitgedeeld werden door de jury. De penalties brachten dan ook herhaaldelijk verrassende uitkomsten teweeg. Met name de wedstrijden van voormailig Olympisch-kernploeglid Peter Peet, leverden veel spectacel en op de finish maakten slechts enkele seconden het verschil.

"Typerend voor Matchracen blijkt ook vanavond weer, dat zelfs met weinig wind de races aantrekkelijk blijven voor zowel de deelnemers als de toeschouwers", aldus Michael Renssen van Delta Lloyd.

"Dit was de spannendste serie tot nu toe, zo dicht bij elkaar elke wedstrijd weer, wordt niet vaak vertoond. Dat belooft veel goeds voor de finales volgende week" aldus organisator Henri van der Aat.

Het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap wordt verzeild tijdens de Hiswa te Water in IJmuiden van 2 tot en met 7 september.

Meer informatie over de winnaars, de wedstrijden en het matchracen is ook te vinden op www.deltalloyd.nl/dlnl/producten_themas/thema_watersport/matchracen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: