Test event O.S. Athene 2004

Min Dezillie (BEL) scoort een tweede plaats op het testevent in Athene, de generale repetitie voor de organisatie ifv de Olympische Spelen Athene 2004!

Met het ingaan van de laatste dag stond Min op de tweede plaats na Sundby (NOR) die het kampioenschap overheerste. Met slechts 2 punten voor op Macky (NZL) en 5 op Smidova (CZE) was er voor aanvang van de laatste manche nog geen duidelijkheid over de ereplaatsten.

Min startte voorzichtig en verloor na het eerste kruisrak een aantal plaatsen op de directe concurrenten. In het eerste voordewindse rak rondde ze 11de, Smidova en Macky respectievelijk 5de en 6de. Min plaatste een ultieme aanval in het tweede voordewindse rak en passeert nog Macky om 4de te eindigen in de laatste reeks. Smidova eindigt 2de en Macky 5de…. Zilver is zeker!

foto: Min Dezillie in actie

1. Sundby NOR 51
2. Dezillie BEL 60
3. Macky NZL 63
4. Smidova CZE 63

Min:’ik ben uitzonderlijk tevreden met mijn resultaat, ik heb goed gezeild… Het doet des te meer deugd omdat ik uit een moeilijke periode kom met wat trainersperikelen. Ik ben zeer gemotiveerd om mij maximaal voor te bereiden voor de komende Olympische Spelen. Het was zeer nuttige ervaring om deze wedstrijd te zeilen op het water van de O.S. Athene 2004.

Volledige uitslagen kunt u vinden op de officiële website van de spelen www.athens2004.com

Uitslag Belgian Sailing Team:

Min Dezillie: 2de plaats Europe
Sebastien Godefroid: 5de plaats Finn
Philippe Bergmans: 11de plaats Laser
Sigrid Rondelez: 12de plaats Mistral
Quentin en Lionel Blondiau: 16de plaats 49’ER

Volgende afpraak is het WK in september >>> Cadiz (Spanje):www.cadizworlds2003.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: