470 Klasse viert Summerjam 2003! (Benelux)

Amsterdam, 2 augustus 2003 - De 470 Klasse Organisatie kijkt vooruit naar het succes van de terugkeer in het traditionele en in het verleden voor de Olympische 470 Klasse zo populaire Benelux-kampioenschap dat aankomend weekend wordt gehouden op het Grevelingenmeer. Reeds twee weken voor dato werd met 20 voorinschrijvingen uit Duitsland, Nederland en België voor de
NED 470 KO een nieuwe mijlpaal bereikt.

Het evenement dat jaarlijks op het Grevelingenmeer wordt georganiseerd door KWV De Kaag en RYBC kent deelname van FD, 470, Solo, Laser, Yngling en de Snipe Klasse. Vorig jaar keerde de 470 Klasse, mede op verzoek van de Duitsers, terug in het evenement.

Het Beneluxkampioenschap is van oudsher een populair evenement en zo ziet de 470 Klasse groot potentieel om het evenement uit te laten groeien naar een jaarlijkse "happening" met een wedstrijdveld van formaat."Vrijwel elke oud 470 zeiler herinnert zich het Beneluxkampioenschap" zegt oud Olympisch 470 zeiler John Stavenuiter. "Een fantastisch evenement waar altijd wel zo'n 60 470's aan de start verschenen." Voor de gelegenheid staat ook zijn naam op de deelnemerslijst.

Slechts vijf dagen na het evenement wordt ca. 150 km verderop voor de kust van Nieuwpoort de Belgian Sailing Cup gezeild waar binnen de 470 Klasse ook wordt gestreden om de Belgische Titel tijdens het Open Belgisch Kampioenschap 470..
De NED 470 KO heeft aan de serie van beide evenementen de fantasie naam "Benelux 470 Summer Serie" verbonden, welke ook op deze wijze vermeld staat op de web site van de Int'l 470 Class Association.

"Hoewel beide evenementen organisatorisch en officieel geen overeenkomst hebben, vormen zij wel een perfecte combinatie wat betreft geografische ligging, periode in het jaar, termijn tussen de evenementen, de kleine afstand tussen de locaties en tenslotte de interesse groepen". zo meldt Rick van Wijngaarden, Voorzitter van de NED 470 KO. "Wij willen ons met het Benelux evenement niet richten op Topsport, maar op sportief wedstrijdzeilen, als een Internationaal zomer-weekendtournooi zoals dit bij vele sporten gebruikelijk is, en dat met de beleving en ontmoeting van nieuwe gezichten uit diverse landen".

Binnen de ontwikkeling van verdere samenwerking tussen de Nederlandse 420 en 470 Klassen wordt ook het Beneluxkampioenschap genoemd als toekomstig evenement waar beide Klassen als grote- en kleine broer, net als bij de
United 4 evenementen, samen sterk op het water komen.

Meer info: http://470.org/ned/>

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: