aankondiging: Fortis Bank-Mosselrace (NED)

Yerseke - Zaterdag 9 augustus is het weer zover, de jaarlijks terugkerende Mosselrace gaat dan van start.
Deze zeilwedstrijd is open voor alle kajuitzeiljachten en de traditionele rond- en platbodem- schepen.
De uiteindelijke doelstelling van de zeilcommissie van de W.V.Y. is het promoten van de (wedstrijd)zeilsport in de Oosterschelde in het algemeen en in Yerseke in het bijzonder.
Tevens is een uitgangspunt dat zeilen een sport voor het hele gezin is en dus ook als zodanig bedreven moet kunnen worden.
Daarom is de wedstrijd open voor alle schepen, gemeten en ongemeten.

Tevens wordt er ook de nodige aandacht besteed aan de prijsuitreiking. Hierbij wordt het unieke kenmerk van Yerseke en de naam van de wedstrijd als centraal thema vorm gegeven. Na afloop kunnen de deelnemers met hun voltallige bemanning genieten van een overheerlijke geheel gratis mosselmaaltijd.
Uiteraard zorgt een gezellige muzikale omlijsting en een goede catering voor de finishing touch, zodat iedere deelnemer met een positief gevoel terugkijkt op de Mosselrace.

Dat deze formule aanslaat bewijst de ontwikkeling van het deelnemersveld. Namen er zes jaar geleden slechts 15 schepen aan de wedstrijd deel, in het afgelopen jaar konden wij een vloot van120 deelnemers verwelkomen.

Meer info: www.mosselrace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: