Solitaire Du Figaro: Sander ook aan de grond!

De Nederlandse zeiler Sander bakker (Egeria) op een 34ste plek heeft hetzelfde noodlot mogen ondervinden als Jeanne Grégoire (AGR2) op een 31ste plek, hij viel in slaap en liep aan de grond.
Ook hij had het geluk om eigenhandig los te komen en de race verder te zetten.

"Er was weinig wind en wanneer ik naar beneden ging voor mijn 30 minuten rust was de positie meer dan save genoeg om rustig te slapen. Spijtig genoeg sliep ik door 2 alarm klokken heen en werd wakker toen we al op de rotsen zaten. De kleine golfjes zorgde ervoor dat de boot langzaam verder op de kustlijn werd gezet. Ik heb meer dan 20 minuten met de genua gespeeld om de boot te doen laten afvallen, met volle gewicht op het uiteinde van de giek gezeten. Gelukkig is alles goed losgekomen."

foto © Bouchon / Marmara

Meer info Solitaire Du Figaro: www.lasolitaire.com

www.sanderbakker.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: