Belgacom, 2e, heeft opgegeven…

FECAMP (FRA) - 29-31 augustus slachtoffer van averij (het hechtingspunt van de gennakerval werd losgerukt van de mast) tijdens de tweede reeks van de Grote Prijs van Fécamp, staakte de Belgacom trimaran zaterdagochtend de wedstrijd.

Winnaar van de eerste reeks, vierde van de tweede ondanks het incident, Belgacom stond toen op de tweede plaats in het algemeen klassement, maar het was nutteloos om verder te zeilen zonder de kans goed te scoren in het eindklassement.

Jean-Luc Nélias, de schipper, stond erop zijn bemanning samen te roepen tijdens het ontbijt zaterdagmorgen om alles op een rijtje te zetten.

« Wij zijn het onmiddellijk eens geworden », legt Jean-Luc uit. « Het was onnodig te vechten en nieuwe technische risico's te nemen met de zekerheid om heel ver in het klassement te eindigen. Wij hebben een boot gemaakt om te winnen, zoals we vrijdag bewezen hebben, en niet om te figureren… »

Volgende stappen : ontmasten, herstellen en zich voorbereiden op de Transat Jacques Vabre die Nélias in november met Loïck Peyron zal zeilen…

Sebastien Godefroid aan zijn kant, net terug van een testweek met zijn Finn in Athene als voorbereiding op de volgende Olympische Spelen, kan zich inmiddels concentreren op zijn afspraak in Cadiz.

foto: Franck Cammas met de Groupama, winnaar van deze grote prijs.

www.belgacomsailing.com

www.multis-online.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: