Helmut Lotti peter van de nieuwe Open 60 ECOVER!

  • Author: Ice
    Date: wo, 10/09/2003 - 02:00

ANTWERPEN - Een doop in de koekestad waar het Clubracer team niet aanwezig is? Onmogelijk! We sturen ons dynamisch trio Rudy, Dries & mijzelf naar de Flandria Cruiseterminal om er de persvoorstelling te verslaan.

De Ecover is het Owen Clarke Open 60’ racejacht van het Mike Golding Yacht Racing-team (MGYR).

De uiteenzetting:
Om 10u45 netjes aanmelden aan de balie en jawel onze 3 pers kaartjes liggen klaar samen met de persmap + een vette foto cd van Pit de Jonge. De crème de la crème van ons zeilwereldje komen we hier weer tegen.
Na 20 minuten acclimatiseren met het publiek achter een tas koffie krijgen we van Jorgen Philip-Sorensen de president van de Ecover groep een uiteenzetting over hun bedrijfsfilosofie en hun plannen met de nieuwe Open 60.
Het staat vast dat Ecover zich sterk verbonden voelt met de zeilsport. Michaël Bremans de algemene directeur van Ecover België die in de volgende ronde aan het woord komt vind dat sport een grote publiekstrekker is en wedstrijdzeilen één van de meest natuurvriendelijke sport is die er bestaat.

Doelstelling Ecover racejacht:
Al sedert jaren is Ecover een vertrouwde naam in het transatlantische en internationaal zeilen. De Belgische Ecover-racebak zal bemand worden door een succesvol zeilteam, onder leiding van de befaamde Engelse zeiler Mike Golding. Dit team boekte reeds grote successen tijdens diverse zeilwedstrijden. De Ecover zal de volgende jaren deelnemen aan alle belangrijke transatlantische en IMOCA-wedstrijden waaronder de prestigieuze Vendée Globe. Deze gaat van start in november 2004 om in het voorjaar van 2005 te eindigen.

Helmut Lotti knipt het dooplint:
Verandering van spijs doet eten, zegt het spreekwoord. Wel verandering van boegbeeld trekt de aandacht. Niet een versleten Kiss-miss of achternicht van de burgemeester maar niemand minder dan onze wereldberoemde zanger Helmut Lotti gaat het peterschap op zich nemen.
Om 11u50 was het dan zover, na een korte ceremonie en het in ontvangst nemen van de geschenken kon Helmut aan het zware werk beginnen samen met meter Susse Philip-Sorensen. We kregen een eer en ode aan de zee voorgedragen door Helmut. Hij doorknipte het blauwe lint en een niftig systeem liet de fles champagne perfect op de boegspriet vallen waar het met een doffe knal de ganse boeg besmeurde.
Helmut Lotti mag zich vanaf nu peter noemen van de nieuwe Ecover Open 60.

Stay tuned to the right channel
In het volgende nieuwsbericht ga ik het hebben over de Ecover Ocean Sailing Academy.

Meer informatie over de nieuwe Owen Clark Open 60 voeter en het Mike Golding Yacht racing team: www.mikegolding.com

Een paar sfeerbeeldjes om jullie op het thuisfront mee te laten genieten © Clubracer.be

Van links naar rechts; Susse Philip-Sorensen, de burgemeester van Malle, Michaël Bremans, Jorgen Philip-Sorensen, Helmut Lotti, Owen Clark en mijne lege stoel :)

Nog even wachten in de regen:

TADAAAA ons nieuw zeilboegbeeld Helmut:

Ecover en Antwerpen:

Mike Golding en Antwerpen:

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: