Olympic Sailing World Championship 2003

Van 11 tot 25 september is er het Olympic Sailing World Championship 2003. Alle Olympische zeilklassen zijn present voor dit wereldkampioenschap. Naast het Belgisch Olympic Sailing Team zijn er ook een aantal Belgische beloftes die deelnemen.

Voor het Belgisch Olympic Team is het WK dé wedstrijd bij uitstek om een selectie af te dwingen voor de Olympische Spelen in Athene volgend jaar. Vandaag worden de boten in de Europe klasse gemeten (controle op standaardafmetingen romp, zeilen en gewicht) en vrijdag starten ze met de eerste kwalificatiereeksen.

Morgen zullen we een bericht opmaken over de soorten parcours die zullen gevaren worden en een stuk over de terminologie van het wedstrijdzeilen. Vanaf de eerste wedstrijddag zullen we u dagelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen ter plaatse samen met persoonlijke indrukken van de zeil(st)ers. Hopelijk volgt u massaal het WK met ons mee en zorgt u ervoor dat zeilen in september 'in the picture' staat.

foto: de openingsceremonie (09/09/03)

De Belgische delegatie:

49 ER
BEL QUENTIN BLONDIAU (stuurman) / LIONEL BLONDIAU (fokkemaat)

EUROPE
BEL 1 MIN DEZILLIE
BEL 4 EVI VAN ACKER
BEL 901 MARIE-AMANDINE VAN DE GHINSTE
BEL 908 MARIE VAN LAER
BEL 925 MARJAN VINCK

FINN
BEL 2 PHILIPPE ROGGE
BEL 7 SEBASTIEN GODEFROID

LASER
BEL PHILIPPE BERGMANS
BEL BERNARD GLORIE
BEL WANNES VAN LAER

MISTRAL MEN
BEL 881 BERNARD BUREN

MISTRAL WOMEN
BEL 90 SIGRID RONDELEZ

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: