WK olympische klasse: op de valreep 4 reeksen!

CADIZ (ESP) - Op de valreep net vier reeksen gezeild in de kwalificaties van de Europe klasse. Na een eerste dag met een constante 4 beaufort stak vandaag in Cadiz de ‘Levante’, een ONO woestijnachtige wind, de kop op.
Deze wind heeft een sterkte van 5-6 BFT met pieken tot 7 BFT en zwakt af in de late namiddag. Deze omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat er vandaag pas gestart kon worden om 16.00 u. Voorspeld wordt dat deze wind tot woensdag op het wereldkampioenschap zal aanwezig zijn.

Er wordt gevaren in twee startgroepen. De top 3 wordt gevormd door Sari Multala met 5 punten (1,1,2,1), Siren Sundby met 10 punten (1,1,3,5) en Sarah Macky met 12 punten (6,4,1,1). Marie Amandine Van de Ghinste volgt op de 21e plaats als eerste Belgische zeilster met 55 punten. Min staat op een 23e plaats met 60 punten.
Andere resultaten van de Belgische zeilsters vindt u in onderstaande tabel. Morgen worden de laatste reeksen van de kwalificatie gevaren…

Nog even meegeven dat er 1200 boten aanwezig zijn en er 1900 zeilers uit 90 landen deelnemen aan het wereldkampioenschap. Met 'mijlen' voorsprong het grootse zeilevenement in de kleinzeilerij!

foto: Min Dezillie © Annemiek van Kinderen

Europe Resultaten - Na 4 Races
1. FIN 7 Sari Multala
2. NOR 6 Siren Sundby
3. NZL 115 Sarah Macky
21. BEL 923 Marie Amandine Van de Ghinste
23. BEL 1 Min Dezillie
28. BEL 4 Evi Van Acker
68. BEL 925 Marjan Vinck
81. BEL 908 Marie Van Laer

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com
Meer foto's van Annemiek van Kinderen: www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: