Walvis gesignaleerd ter hoogte van Oostendebank

Ter hoogte van de Oostendebank, ongeveer tien kilometer buiten de haven van Oostende, is zondagnamiddag omstreeks 16.45 uur een walvis opgemerkt door een voorbijvarend schip. Het Beheermodel Mathematische Model van de Noordzee (BMM) is van de waarneming op de hoogte.

Om welke soort walvis het gaat is niet geweten. "Er zijn geen aanwijzingen dat het handelt om een ziek of een uitgeput dier", zegt Sigried Maebe van het BMM. "Er zijn dan ook geen aanwijzingen dat het dier zou aanspoelen. Mogelijks is het op doortocht en koos het daarvoor de Noordzee in plaats van de Atlantische Oceaan". De
scheepvaart in de buurt werd door de diensten voor scheepvaartbegeleiding op de hoogte gebracht van de mogelijke aanwezigheid van de walvis.

Volgend weekend komt dit visje naar de Nieuwpoortbank om er met zijn aanwezigheid het IRC-kampioenschap wat op te vrolijken...

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: