WK olympische klasse: einde kwalificaties Europe!

CADIZ (ESP) - Gisteren werden de laatste reeksen van de kwalificaties gezeild. Verrassing van de dag was Evi Van Acker (6de op jeugd EK Europe) die met een 2de plaats en 7de plaats opschuift van de 28e plaats gisteren naar een mooie 13de plek na de kwalificaties. Min heeft vandaag regelmatig gezeild en rondt de kwalificaties af op de 17de plaats. Marie Amandine Van de Ghinste had wat tegenslag met een 34 in de laatste reeks, toch staat ze in het totaalklassement op de 22e plaats en zeilt ze samen met Evi en Min in de ‘Gold Fleet’. Marie Van Laer en Marjan Vinck zeilen in de ‘Silver Fleet’.

De laatste dag van de kwalificaties, stond er in tegenstelling tot eergisteren een lichte O tot NO wind (3 beaufort). Vandaag hebben de europe zeilsters rustdag om de drie daarop volgende dagen de finale te zeilen.

In de marge van de regatta van de Europe klasse hebben de Mistral (windsurfen) vrouwen vandaag hun ‘practice race’ (oefenreeks voor het WK) gevaren. Sigrid Rondelez finishte 2de! Morgen starten de Mistral klasse met hun kwalificaties.

foto: Min Dezillie tijdens de kwalificaties © Annemiek van Kinderen

De kwalificaties:

1. NOR 6 Siren Sundby
2. NZL 115 Sarah Macky
3. CZE 5 Lenka Smidova
13. BEL 4 Evi Van Acker
17. BEL 1 Min Dezillie
22. BEL 923 Marie Amandine Van de Ghinste
76. BEL 908 Marie Van Laer
79. BEL 925 Marjan Vinck

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com
Meer foto's van Annemiek van Kinderen: www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: