2 Billionaires overschaduwen de Moët Cup!

  • Author: Ice
    Date: di, 16/09/2003 - 02:00

SAN FRANSISCO (US) - Geld speelt geen rol voor de 2 billionaires Larry Ellison & Ernesto Bertarelli. Ze doen hun matchraces nog is over en overschaduwen kompleet de Moët Cup. Oracle en Allinghi houden hier een privé feestje onder mekaar met volgens insiders massa's champagne tijdens het buffet en de max aan exposure. Gans de Moët Cup staat in het teken van deze matchrace.

Het spreekwoord "the difference between men and boys is the price of there toys" staat hier goed op zijn plaats.

De eerste race werd gewonnen door Oracle met 27 seconden voorsprong op Allinghi. Oracle werd gestuurd door Larry Ellison himself.
"The quality of racing today was spectacular," vertelde Ellison "There was a lot of action around the marks and the spectators got a lot out of the race."

Tijdens de 2de reeks trapte Allinghi harder op zijn pedalen en won met 26 seconden, volgens Nieuw Zeelander Murray Jones was het team in de eerste reeks nog niet opgewarmd en zijn we nu op bedrijfstemperatuur, "the very short course sailing makes it a bit different as there is a premium on being first at the first cross. It is all coming back to us and we did have some trouble on the first race but we felt good on the second."

foto © Thomas Judge

Meer informatie: http://ggyc.com/moet/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: