Piraatzeiler tijdens de Mini Transat: Chris Sayer!

  • Author: Ice
    Date: di, 16/09/2003 - 02:00

Nieuw Zeelander Chris Sayer de piraatzeiler tijdens de Mini Transat. Chris zit ook in de kopgroep terwijl hij niet eens een officiële deelnemer is.
Sayer kon spijtig genoeg niet officieel deelnemen aan de Mini Transat nadat de organisatoren de limiet van 70 boten invoerde en de manier op kwalificatie wijzigde.

Korte schets:
Om te mogen deelnemen aan de Mini Transat moet men een 1000 mijl varen om te kwalificeren wat Sayer ook deed door van Auckland naar Tauranga, naar Noumea, naar Sydney en terug, een totaal van 3500 mijl.
In februari 2003 besliste de organisatie dat de deelnemers moesten kwalificeren in Europa en niet elders. Dit was hellaas niet mogelijk want Chris Sayer kon onmogelijk zijn boot op tijd in Europa krijgen.

Ondanks alle protest was de inschrijvingslimiet van 70 reeds bereikt deelname was niet meer mogelijk.

De Piraat in het veld:
Sayer keerde niet huiswaarts en wil eindigen waar hij mee begonnen is. Hij startte een uur na de officiële start en melde dat hij vrij zou blijven van elke deelnemer. Dit alles zonder de toestemming van de organisatie.
Ondertussen is zijn voorruitgang zo groot dat hij wel eens de eerste zou kunnen zijn in Lanzarotte.

Sayer's Palmares:
Sayer finishte in 1999 als derde tijdens de Mini Transat en heeft al 24.000 mijl op zijn persoonlijke log staan in Mini bootjes.

foto's boven en onder © www.bakewell-white.com

Sayer's persoonlijke commentaar:
"I will try my hardest to have a fast and safe Atlantic crossing. The race organizers are worried that it will take away from the race if I do well. I will have to ensure that my story does not have a negative impact. I do not think the organizers have too much to worry about when there are people like Samuel Manuard, Pierre Rolland, Richard rigeaux, Frederic Duthil, Alex Pella, Sébastien Roubinet (I stop now as the list of good people and boats in the race is too long and scary) racing.

Please no detrimental press regarding classe mini and the race in general on my behalf. It has been a long and hard 2 1/2 years and now, it cannot end well for me. To all the people who have helped and supported me thank you and I am sorry to have let you down.

But for the people of the mini I hope with all my heart you have a great race and carry on with doing such wonderful things."

Meer over Sayer's piraat project:
www.bakewell-white.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: