Sebastien Godefroid aan de leiding in de Finn!

CADIZ (ES) Olympic Sailing World Championship - Sebastien Godefroid is uitstekend van start gegaan in de Finn klasse. Godefroid zeilt een 2de plaats in de eerste reeks en wint de tweede reeks. In de tweede reeks start hij als 5de en door goed de windshiften op te zoeken zeilt hij naar een 1e plaats in het tweede kruisrak en finisht met een grote voorsprong op de tweede. Na de eerste (van zes) dagen staat hij aan de leiding in de Finn klasse! Ben Ainslie (GBR), wereldkampioen 2002 en Europees kampioen 2003, staat op de vierde plaats.

foto: Sebastien Godefroid tijdens dit Olympisch WK © Annemiek van Kinderen

Tussenstand Finn klasse na 2 reeksen:
1. BEL 7 Sebastien Godefroid
2. IRL David Burrows
3. DEN 200 Jonas Hoegh-christensen
4. GBR 3 Ben Ainslie

Siren Sundby (NOR) zeker van titel in Europe klasse!
Op de voorlaatste dag van de wedstrijd in de Europe klasse is Siren Sundby (NOR) zeker van de wereldtitel. Voor Min Dezillie gaat het van kwaad naar erger met haar blessure. De twee jonge Belgische beloften in de Gold fleet, Evi Van Acker en Marie-Amandine Van de Ghinste, staan met nog één dag te gaan op de 18de en 25e plaats in het totaalklassement.

In de Silver fleet behouden Marjan Vinck en Marie Van Laer hun top 20 positie.

Tussenstand Europe na 10 reeksen, nog 1 dag te zeilen:
1. NOR 6 Siren Sundby
2. CZE 5 Lenka Smidova
3. FIN 7 Sari Multala
18. BEL 4 Evi Van Acker
25. BEL 923 Marie Amandine Van de Ghinste
30. BEL 1 Min Dezillie
75. BEL 925 Marjan Vinck
76 BEL 908 Marie Van Laer

Programma 18 september 2003:
Mistral: rustdag
Europe: laatste finaledag + pricegiving
Finn (82 deelnemers/31 landen): 2e kwalificatiedag
Laser (176 deelnemers/ 62 landen): 1e kwalificatiedag
49’ER (104 deelnemers/ 33 landen): 1e kwalificatiedag

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com
Meer foto's van Annemiek van Kinderen: www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: