Siren Sundby (NOR) autoritair aan de leiding!

CADIZ (ESP) - Olympic Sailing World Championship 2003. In de Europe klasse werd er gisteren de eerste dag van de finales gevaren. De Noorse Siren Sundby, winnares van het test event in Athene (aug. 2003) en 2de op het WK vorig jaar in Hamilton, staat autoritair aan de leiding na de eerste finaledag. Ze maakte een slippertje in de 7de reeks (15de plaats) maar herstelde overtuigend door de 8ste reeks te winnen. Met nog drie reeksen te varen staat ze 21 punten voor op Lenka Smidova (CZE).

In het Belgische kamp is er vandaag minder positieve berichtgeving in de 'Gold fleet'. Min Dezillie onvervindt last van haar rugblessure in deze zware weersomstandigheden.
Evi Van Acker kon haar stunts van de laatste kwalificatiedag niet herhalen en zakt wat terug van de 13de naar de 19de plaats in het totaalklassement.
Marie Van Laer zeilt een 8e plaats in de 8e reeks van de ‘Silver fleet’ en nestelt zich samen met Marjan Vinck comfortabel in de top 20 van de Silver fleet.

De tussenstand in de Europe klasse:
1. NOR 6 Siren Sundby
2. CZE 5 Lenka Smidova
3. DEN 11 Trine Julie Abrahamsen
19. BEL 4 Evi Van Acker
23. BEL 1 Min Dezillie
31. BEL 923 Marie Amandine Van de Ghinste
75. BEL 908 Marie Van Laer
76. BEL 925 Marjan Vinck

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: