Sebastien Godefroid zeilt 2 matige reeksen.

CADIZ (ESP) - Olympic Sailing World Championship 2003. Sebastien Godefroid zeilt twee matige reeksen vandaag. Tweemaal start hij minder goed en mist hij de goede windshiften. Hij passeert de eerste boei telkens in 20-25ste positie om nog terug te komen tot een 17de en 11de plaats in reeks 3 en 4. Na dag twee staat Sebastien Godefroid voorlopig op een 4de plaats in het totaalklassement.

Philippe Rogge staat na de tweede zeildag in Finn op een 54ste plaats.

Europe (116 zeilsters/ 36 landen)
Siren Sundby (NOR 6) ging vandaag niet meer van start. Sari Multala weet zich na een overwinning in de slotreeks te verzekeren van de tweede plaats. Een slechte derde kwalificatiedag (33/ 53) verkwanselde haar kansen voor de wereldtitel. Evi Van Acker (Belgisch Jeugd Olympisch Team) eindigt als eerste Belgische op een mooie 17de plaats. Verder in de Gold fleet eindigen Marie-Amandine Van de Ghinste en Min Dezillie respectievelijk op de 29e en 38e plaats. Voor Min is dit een WK in mineur te wijten aan een overbelasting in de rug!

In de Silver fleet zeilt Marie Van Laer in de slotreeks een 6de plaats en finisht mooi op de 17de plaats in de Silver fleet en een 75e plaats in het totaalklassement. Marjan Vinck finisht op de 20e plaats in Silver fleet en eindigt op een 78e plaats in het totaalklassement.

Laser (176 deelnemers./ 62 landen)
In de Laserklasse starten ze door het grote aantal deelnemers in 4 startgroepen.

Philippe Bergmans start twee maal uitstekend maar mist in beide reeks de goede windshift. Aan de eerste boei passeert hij telkens als 18de. Hij kan nog oprukken naar een 10de plaats in de eerste reeks een 11de in de tweede wat hem op een 39e plek brengt in het totaalklassement. Bernard Glorie en Wannes Van Laer staan respectievelijk op de 94e en 133e plek in het totaalklassement.

49’ER (104 deelnemers/ 33 landen)
In de 49’ER klasse wordt er in drie groepen gevaren tijdens de kwalificaties. Vandaag hebben ze drie reeksen gevaren. De broers Quentin en Lionel Blondiau varen constant vooraan in hun groep en zeilen een 11de, 8ste en 11de plaats wat hen voorlopig op een mooie 24ste plek brengt in het totaalklassement. Johan Blondiau en Xavier Royaux staan na dag 1 op de 64ste plaats.

1. ITA 6 Pietro Sibello / Gianfranco Sibello
2. BRA 823 Andre Otto Fonseca / Rodrigo Linck Duarte
3. GBR 2 Christopher Draper / Simon Hiscocks
24. BEL 760 Quentin Blondiau / Lionel Blondiau
64. BEL 650 Johan Blondiau / Xavier Royaux

Programma 19 september 2003:
Mistral: 1e finaledag
Finn (82 deelnemers/31 landen): 3e kwalificatiedag
Laser (176 deelnemers/ 62 landen): 2e kwalificatiedag
49’ER (104 deelnemers/ 33 landen): 2e kwalificatiedag

foto © Annemiek van Kinderen

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com
Meer foto's van Annemiek van Kinderen: www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: