Het record rond Texel is officieel verbroken!

Het record catamaran zeilen rond Texel is officieel verbroken, door Hans bouscholte en Ruurd van Wieren. Het vorige record catamaran zeilen om Texel stond op 2 uur 30 minuten en 36 seconden. Dit werd gevestigd in 1997 door Ron van Teylingen en Paul Manuel.

Een uitgelaten Hans Bouscholte nam telefonisch contact op met de begeleidingsploeg. Het enige wat hij kon uitbrengen was "27 seconden"
De toch wel rumoerige zee en de af en toe harde wind had de beide zeilers duidelijk parten gespeeld. Na 2 uur 30 minuten en 03 seconden wisten hans en riuurd nipt het bestaande record te verbreken. Een uitdaging waar vele zeilers al jaren pogingen naar gedaan hebben.

Dit voorjaar wist Team Bouscholte van Wieren als een keer binnen de 10 minuten van het record te komen maar thans is het oude record dus verbroken met 27 seconden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: