Pascal Desmarets & Philippe Hanin naar Dakar!

Op 21 september 2003 gaat de tweede zeilwedstrijd ‘Trophée Banque Privée Européenne’ in St Nazaire van start. Dit is de eerste lange afstandsrace met de jongste creatie van Beneteau, de Figaro-Beneteau 2.

Deze regatta neemt de racers ( twee per boot) langs de Golf van Gascogne - die erg gevaarlijk kan zijn in de herfs -, naar de kust van Portugal tot aan Porto Santo, een klein eilandje ten noorden van Madeira. Na een korte stop om de vloot te hergroeperen en de voorraden aan te vullen, zullen de racers waarschijnlijk met de wind mee langs de Canarische Eilanden zeilen om zo via de Kaapverdische Eilanden koers te zetten naar Dakar. In totaal 3 intense weken varen onder erg variërende omstandigheden.

Voor deze veeleisende race heeft Pascal Desmarets (BEL) beroep gedaan op de ervaring van één van de bekendste Belgische zeilers, Philippe Hanin, met op zijn actief 2 races rond de wereld, 7 Fastnet races en meerdere seizoenen in deFormule 40. Philippe beheert het Belgische filiaal van het bekende botenverhuurbedrijf Moorings, gespecialiseerd in exotische bestemmingen. Zeilen is echt een ‘way of life’ voor miljoenen mensen op aarde, en off-shore zeilracen is één van de zeldzame sporten waarbij de leeftijd van de zeiler ondergeschikt is aan de ervaring die hij/zij heeft opgedaan over de jaren.

Wie: IntegrIT Sailing Team: Pascal Desmarets en Philippe Hanin
Doelstelling: Illustreren van de parallellen tussen succesvol zeilen en succesvol zakendoen
Wanneer: BPE (St Nazaire - Porto Santo - Dakar), vertrek op 21 september 2003
Boot: Figaro-Bénéteau 2, monotype

Meer informatie: www.trophee-bpe.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: