Sebastien voor het zingen de kerk uit!

CADIZ (ESP) Olympic Sailing World Championship 2003 - 19 september begon goed voor Sebastien. Na een mindere zeildag eergisteren zeilt hij gisteren een sterke 1e reeks (2de plaats). Na het eerste kruisrak passeert hij als 7de de bovenwindse boei. In het voordewindse rak zit zijn snelheid zeer goed en schuift hij op naar de 2de plaats. Aan de volgende boeironding is er een bakboord-stuurboord dispuut waar Sebastien gesanctioneerd wordt (720°) en teruggeslagen wordt. Toch slaagt hij erin in het laatste voordewindse rak terug naar een 2de plaats te zeilen en zo te finishen. In de tweede reeks start hij te vroeg (OCS) en wordt uitgesloten. In het totaalklassement komt hij zo na de kwalificaties op een 6de plaats. De top 6 staat binnen de 10 punten van elkaar dus alles is nog mogelijk in de finales van de Finn klasse. Philippe Rogge staat na dag 3 op een 57e plaats.

Laser (176 deelnemers./ 62 landen): 2e kwalificatiedag
Philippe Bergmans schuift op van plaats 39 naar 22. Vandaag kan hij twee top-10 reeksen varen (8 en 4). Zoals gisteren start hij goed en is het continu waakzaamheid geboden door de vele windshiften. Bernard Glorie en Wannes Van Laer staan respectievelijk op de 94e en 133e plek in het totaalklassement. Bernard Glorie in Wannes Van Laer volgen respectievelijk op de 96e en 108e plaats.

49’ER (104 deelnemers/ 33 landen): 2e kwalificatiedag
Net zoals gisteren hebben ze in de 49’ER klasse drie reeksen gevaren. De broers Quentin en Lionel Blondiau kapseisden in de 4e reeks en waren zo op achtervolgen aangewezen (20e plek). In de 5de en 6de reeks varen ze een 13e en 16e plek wat hun met 58 punten op een 41e plek in het totaalklassement brengt. Morgen is er de laatste kwalificatiemanche en voor Quentin en Lionel is het een strijd om een plaats in de Gold fleet. Johan Blondiau en Xavier Royaux staan na dag 2 op de 71ste plaats.

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: