Goede Resultaten in de Tornado, en 470 heren !

CADIZ (ESP) Olympic Sailing World Championship 2003 -
Tornado- Karsenbarg 2 en Booth 4
Vanmiddag om 12.00 uur werd er gestart. Na een uur werd de wedstrijd in het latste rak afgeblazen .Om 16.00 moest er 3 maal gestart worden om de procedure te stoppen ivm weinig wind. Een uur later kan er dan eindelijk opnieuw gestart worden in 6 knopen wind. Sven Karsenbarg/Mischa Heemskerk worden knap 2de en Mitch Booth /Herbert Dercksen worden 4de. Overall stijgen Mitch en Herbie naar plaats 3 en Sven en Mischa naar plaats 20

49er - Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis halen het niet.
Tussen de 10 en 14 knopen wind op de 49er baan. Erop of eronder voor Pieter en Pim. Helaas waren de resultaten van vandaag niet goed genoeg voor de kwalificatie in de Goldfleet. Een 5de en een 10de plaats geven geen toegang tot de Goldfleet. Dat betekent ook geen Olympische nominatie. Nederland als land was al gekwalificeerd vorig jaar. Overall 34ste. Jeroen van Catz en Constantijn Weber staan 75ste.

Yngling- Net niet.
Nederland als land kwalificeren voor de Olympische Spelen was het doel voor Annelies Thies, Annemieke Bes en Petronella de Jong. De Ukraine stond dichtbij, de Australiers net voor Nederland. De wedstrijd ging zoals meerdere wedstrijden deze week, de start was niet helemaal vooraan, daardoor kan je niet stuurboord voorlangs andere schepen en deze bootlengten mis je bij de bovenwindse boei, het gaat maar om 6-8 bootlengten, maar dit is genoeg om niet in de eerste 20 tekomen. Team TNT eindigt de wedstrijd als 32ste en wordt overall 19de. Ukraine kwalificeert zich wel. Nederland kan zich nog kwalificeren op het WK in Santander-Spanje volgend jaar. Volgens interimcoach Huub Lambriex moet er eerst geevalueerd worden en dan moet er een nieuw plan gemaakt worden voor de toekomst. Janneke Hin, Margriet Samana en Hanne Buis zeilden een redelijke afsluiter, 19de. Overall worden de dames 30ste, wat een grote teleurstelling is voor het team.

Laser- Laatste dag kwalificaties.
Gustavo Lima uit Portugal leidt nog steeds, maar de Braziliaan Robert Scheidt staat al weer 2.
De Nederlanders staan als volgt;
Pieter Jan Postma 29 (26, 4)
Sander Bon 30 (9, 5)
Arne Nieuwenhuis 58 (7,13)
Marc de Haas 88 (ocs,16)
Roelof Bouwmeester108 (23,19)
Michiel Peeters 114 (26,ocs)
Morgen hebben de Lasers een rustdag en maandag beginnen de Lasers aan de finales. Pieter Jan Postma en Sander Bon varen maandag in de Goldfleet de finales.

Star- Caroussel
De hele dag uitstel voor de Starklasse.
Pas om 17.00 uur kan er gestart worden. Weinig wind, tussen de 6 en 8 knopen. Een matige start voor Serge Kats/Jean Pierre Martens en voor Mark Neeleman/Peter van Niekerk. De baan was zeer kort. Beide bemanningen bevonden zich aan de linkerkant van de baan. Het laatste rak naar de boei is dan over stuurboord zonder recht van de weg. Allebei de Stars moeten wat Stars ducken (uitwijken) en verliezen plaatsen. Ergens begin 20 komen Mark en Peter rond en zo blijft het, de baan is te kort om terug te komen. Serge en Jean Pierre eindigen als 22ste . Overall 5 voor Neeleman/van Niekerk en Overall 11 voor Kats/Martens.

470 Heren- 3 maal is scheepsrecht
De vierde wedstrijd voor de 470 was al 2 maal uitgesteld. Vanavond om 18.10 was het dan eindelijk raak. Sven en Kalle Coster starten onder het midden in vrije wind. Door goede snelheid en een shift van 5 graden kunnen de Coster broers voor het hele veld langs tacken. Bij de bovenboei hebben ze 15 seconden voorsprong die ze tot de finish houden. Een prachtig resultaat omdat Kalle niet in orde is.
De fysiotherapeute Saskia is aan boord van de motorboot en helpt Kalle constant. Zetpillen vervangen de normale pillen omdat Kalle naast rug en spierproblemen ook nog maagpijn krijgt van alle medicijnen. De eerste plaats vandaag brengt Sven en Kalle naar de 13de plaats overall.

470 Dames- 3 Nederlandse Teams bij de eerste 16.
Een lange dag voor de dames. Vanmiddag 1 wedstrijd. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout vertellen: we hadden een slechte start, de Canadezen zaten boven ons en die probeerden we omhoog te drukken om vrij te kunnen starten. Dit lukte niet en toen was eigenlijk deze wedstrijd voor ons voorbij, 23ste. De 2de wedstrijd ging wel goed, 7de en Marcelien zag het vanavond weer helemaal zitten. Overall 13de. Lisa Westrhof en Margriet Matthijsse vonden het moeilijk vandaag. Volgens de dames waren de shifts moeilijk op het water te zien. De ene keer zag je druk aankomen en dan weer een shift en eigenlijk wisten we niet voor welk fenomeen we moesten kiezen. Een 11de en een 16de plaats laat Margriet en Lisa zakken naar plaats 5 overall. De verassing kwam vandaag van Marion Kooistra en Petra de Goederen die een 5de en 12de plek aantekenden. Volgens Marion was de eerste wedstrijd helemaal goed, uitstekende bootsnelheid en een mooie start. In race 2 vandaag profiteerden de concurrenten beter van de grote shifts aldus Marion. We kwamen 20 boven , maar we zeilden wel naar voren. Overall 16de.

foto © Annemiek van Kinderen

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com
Meer foto's van Annemiek van Kinderen: www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: