Nederland heeft al 3 Olympische Nominaties!

CADIZ (ESP) Olympic Sailing World Championship 2003 - Star- Nederland gekwalificeerd
Mark Neeleman/Peter van Niekerk hadden in de laatste Starwedstrijd op dit Wereldkampioenschap een slechte start. Volgens Mark Neeleman kwam dit door de 35ste plaats in de wedstrijd van 2 dagen geleden. Je 35ste plaats is je aftrek en je kunt dan geen te vroege start hebben. Daarom hebben we wat minder risico genomen in de starts. Vandaag lagen we na de start al zoveel achter dat je dan niet meer terug in de wedstrijd komt. Mark en Peter eindigen 28ste in deze wedstrijd en worden overall 7de. Dit betekent dat Nederland gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen. Mark en Peter hadden al een Olympische nominatie, varen nu ook een A-limiet, dus financiële steun.
Serge Kats/Jean Pierre Martens kwamen als 14de aan bij de bovenboei, verloren iets voor de wind en eindigden als 17de. Overall 10de en ook een olympische nominatie.
Wie gaat er nu naar de Spelen? Volgend jaar in april wordt er een Sail Off gevaren in Medemblik. Degene die hier wint en vormbehoud toont gaat naar de Spelen. Roy Heiner kan hier ook meedoen. Coach Maurice Paardekoper was blij met de resultaten. Mark is medaillekandidaat en kan nog harder met licht weer en Serge kan door wat allrounder te worden, ook gevaarlijk zijn. Volgens Maurice was de aanvaring bij Serge en Jean Pierre geestelijk hard aangekomen. Dit incident heeft veel energie gekost, protesten, redress, bootreparatie etc en dit ging ten koste van de latere wedstrijden.

Tornado- Karsenbarg en Heemskerk ook in de top 10.
Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dit zei Herbert Dercksen vanavond na een moeilijke dag voor het EDS team. Een 7de en een 29ste plaats vandaag. De 29ste plaats was jammer want daardoor verliest het Tornadoteam kostbare punten in de race naar eremetaal. Leigh Mc Millan uit Engeland staat eerste, Bundock/Forbes uit Australie 2de, Hagara uit Oostenrijk 3de en Booth/Dercksen 4de. Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk hebben een enorme stap voorwaarts gemaakt in licht weer. Op het EK dit jaar en eigenlijk in alle andere lichtweerswedstrijden was het team langzaam, lees te zwaar. Ongeveer 15kg zijn Sven en Mischa kwijt aan lichaamsgewicht en 5 kg is bespaard op het gewicht van de Tornado. Zelfs op het gewicht van de reclamestickers op de zeilen is gelet. Het is mooi dat deze inspanningen tesamen met een rigoureus trainingsprogramma in Cadiz dan ook vruchten afwerpt. Vandaag zeilden Sven en Mischa een 3de en 11de plaats. Zo schieten de SAS heren de toptien binnen en landen op 7.

Finn- Zeewind
Coach Rob Sepers had het over stabiele zeewind van 8-10 knopen die wel flink oscilleerde(heen en weer draaien). In race 1 vandaag zat Stefan de Vries er goed bij in het begin, in het midden viel hij iets terug, maar de laatste rakken waren goed. 14de plaats. Jaap Zielhuis had geen goede start en finishte als 22ste. In wedstrijd 2 ging Stefan de Vries als 30ste om de bovenboei, eerst iets opgehaald en later weer iets verloren. Uiteindelijk 28ste. Jaap deelde zijn eerste kruisrak juist in, door het midden en finisht als 14de. Overall staat Stefan 12de en jaap 14de. Martijn van Muyden had een slechte dag en staat 32ste terwijl Sander Willems 37ste staat. Vanavond waren er een aantal protesten zodat de uitslagen nog kunnen veranderen. Het motto van de dag kwam van Rob Sepers, Morgen moeten de heren gewoon goed varen.

470 Heren- Laatste 2 kwalificatiewedstrijden.
Kalle is nog steeds ziek en vaart met zware rugklachten. Ondanks deze tegenslag heeft het Team Coster gisteren op karakter toch de wedstrijd gewonnen. Vandaag noteerde Sven en Kalle een 15 en een 9. Er waren wel 2 protesten tegen de Costers. Het eerste protest werd in den minne geregeld op de kant, het tweede protest vond plaats in de jurykamer. Het ging om een ruimte of geen ruimte situatie bij een boei met een Italiaanse 470. De Italianen hadden zwaar geloefd na de boei en de Costers geraakt. De jury oordeelde dat de Costers geen recht op ruimte hadden bij de boei en de broers hebben een DSQ voor race 5. De race van de 15de plaats. Gelukkig starten de Costers morgen wel in de Goldfleet met een 21ste overall.

foto: start Star klasse

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: