Verslag Zuiderzeeweek vanop de Maxfun 25 MATSURU

Zuiderzeeweek is de voorlaatste wedstrijd op de Max Fun 25 kalender. Voor ons was het wel een eindje rijden, maar met de batmobiel (VW van Kris Lauwers) ben je er in no-time.
Na een goeie nachtrust in een plaatselijk hotel, moesten we ons tijdig melden om onze Matsuru te water te laten. Uiteindelijk bleek heel die heisa voor niets nodig, daar de organisatie de wedstrijd uitstelde. Na het wegtrekken van de mist en het opkomen van de wind, konden de deelnemers zich naar de respectievelijke wedstrijdvelden begeven. Naast de Max Fun vonden we ook FF65, X99, Pion en Vega aan de startlijn.

Al snel hadden we door dat dit geen normale wedstrijd ging worden. Het wier was de grootste spelbreker. De winnaar zou diegene zijn die met het minste wier aan de finishlijn komt. De eerste reeks waren we goed weg en bij het laatste downwind rak lagen we 300m voor, maar de wind besliste er anders over en begeleidde MXTC en First Max naar 1 en 2. Uiteindelijk bleek dat we te vroeg gestart waren en werden opgezadeld met een OCS. De tweede reeks was het wachten op wind en na het nodige wieroponthoud konden we ons op een 3e
plaats vestigen. De wind beterde er niet op en voor sommige deelnemers werd het teveel. Heel de FF65 klasse en enkele Max Funners deden rechtsomkeer richting haven. Tijdens de start draaide de wind nog zodat het een ware kamelenkoers werd. Matsuru is een goeie kamelendrijver en won deze reeks.

Na de teleurstelling van de OCS te hebben verdronken in het bier en de nodige koffie te hebben genuttigd als compensatie konden we aan de overige 2 wedstrijden beginnen. De overall-prijs konden we moeilijk halen, omdat er geen rekening werd gehouden met een aftrekreeks. Er restte ons alleen nog het tonen aan de deelnemers hoe Matsuru klappen kan uitdelen, maar ditmaal zonder uniform.

Bij een slechte eerste start werden we genoodzaakt om de achtervolging in te zetten en konden we na een goeie tactische zet van onze Batman de eerste plaats kapen. De tweede reeks maakte onze vleesklak de start van zijn leven en konden we het veld kontroleren tot aan de finish.
Uiteindelijk belandden we op een derde plaats, maar toonde Matsuru waarom ze het Max Fun 25 overall klassement leidt.

Als laatste kalenderwedstrijd staat de Antwerp Race op het programma en wil ik hierbij alle Max Fun 25 zeilers uitnodigen oem 't Scheld mee af te vere en pinte te pakke in 't stad.

Meer informatie: http://users.skynet.be/matsuru/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: