WK olympische klasse: 470 Dames op Medaillekoers!

CADIZ (ESP) Olympic Sailing World Championship 2003 - 470 dames-Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse (NED) op medaillekoers.
De eerste finaledag voor de Nederlandse dames. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout varen aan de leiding en gaan goed, goede bootsnelheid en goede tactiek. In het laatste voordewindse rak vinden de Griekse wereldkampioenen Bekatorou/Tsoulfa net iets meer druk en passeren Marcelien en Lobke.
Margriet Matthijsse en Lisa Westerhof worden 4de en Kooistra/De Goederen worden 13de. In wedstrijd 2 draaien Westerhof/Matthijsse de rollen om en varen eerst op de 2de plaats achter de Australische Armstrong/Stowell. In het 2de aandewindse rak maken Lisa en Margriet hun inhaalslag door betere tactiek en bootsnelheid. Daarna lopen ze alleen maar uit. Een prachtige eerste plaats en 2de overall. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout worden 7de in de 2de wedstrijd en staan nu 8ste. Marjon Kooistra en Petra de Goederen worden 19de in de laatste wedstrijd vandaag en staan 15de. Drie Nederlandse teams in de Top 15 en medaillekansen.

Tornado- 2 Nederlandse Teams in de eerste 5
Een goede dag voor Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk (NED) , 2 maal 7de. Deze resultaten brengen de SAS heren van plaats 7 naar plaats 4 overall, 1 punt voor Mitch Booth en Herbert Dercksen die van plaats 4 naar plaats 5 gingen in het overallklassement door een 10de en 12de plaats. Coach Will Howden vertelt: In race 1 hadden Mitch en Herbie een goede start en een goed aandewindsrak met een 2de plaats aan de bovenwindse boei. Alles ging goed totdat bij de 2de benedenwindse boei bij het zakken van de spinaker een knoop in de spinakerval ontstond. De tijd om de knoop eruit te halen kostte 8 plaatsen.In race 2 was de start iets minder goed van Mitch en Herbie en bovendien werd de buitenkant van een windshift gepakt. Daardoor mistten zij de aansluiting met de eerste 10 die in een groepje wegvoeren. Op de vraag hoe Mitch en Herbie de wedstrijden morgen en overmorgen zagen gaf Will Howden het volgende antwoord: De start is cruciaal en voor de rest varen de heren gewoon goed.
Twee Nederlandse Teams in de eerste 5!

470 Heren- onder de omstandigheden goed
Kalle Coster (NED) is nog steeds ziek, gebruikt voor, tussen en na de wedstrijden een aanzienlijke hoeveelheid zetpillen om zijn rugpijn te behandelen en valt na de wedstrijden als een blok in elkaar. Desondanks willen de Coster broers absoluut Nederland voor de Olympische Spelen kwalificeren in Cadiz. Sven Coster vertelde dat er goede omstandigheden waren op de 470 baan. Tussen de 14-17 knopen in race 1 en 17-20 knopen in race 2 met lange golfslag uit het westen. In race 1 kwamen de broers als 20ste boven, maar door goede bootsnelheid eindigden de mannen als 5de

foto © Annemiek van Kinderen

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com
Meer foto's van Annemiek van Kinderen: www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: