Ainslie verlengt wereldtitel in de Finn klasse!

Sebastien Godefroid (BEL) is 9de geworden (8e land) op het wereldkampioenschap Finn 2003.In de laatste reeks zeilde hij een 16de plaats.
Ben Ainslie verlengt zijn wereldtitel. Rafael Trujillo (ESP) en Andrew Simpson (GBR) volgen op de tweede en derde plaats.
Sebastien Godefroid bevestigt in Cadiz opnieuw zijn selectie voor de O.S. in Athene.
Philippe Rogge (BEL) eindigde op een 51e plaats.

Laser (176 deelnemers./ 62 landen): 1e finaledag
Op de tweede finaledag in de laser klasse zeilt Philippe Bergmans (BEL) een 25e en een mooie 2e plaats. In de tweede manche startte Philippe uitstekend en komt hij als 3de aan de bovenwindse boei. Na een constante reeks finisht hij op de 2de plaats voor Robert Scheidt. In het totaalklassement komt Philippe Bergmans op de 13de plaats (11de land) in het totaalklassement. De laatste manche belooft alvast spannend te worden. In de strijd voor de wereldtitel heeft Robert Scheidt (BRA) twee punten voordeel op Gustave Limo (POR). Ook voor het brons zal het erom spannen. Michael Blackburn (AUS), derde in het klassement, heeft slechs twee punten voorsprong op Daniel Birgmark (SWE), winnaar van de laatste manche van vandaag. Wannes Van Laer en Bernard Glorie staan respectievelijk 91e en 118e in het totaalklassement.

49’ER (104 deelnemers/ 33 landen): 2e finaledag
Quentin en Lionel Blondiau (BEL) blijven na de tweede finaledag op een 44e plaats in het totaalklassement. Johan Blondiau en Xavier Royaux volgen op de 71e plaats. Christopher Draper en Simon Hiscocks (GBR) zijn al zeker van de wereldtitel. Opmerkelijk is dat Groot-Brittannië met vier teams in de top 10 staat (plaatsen 1, 2, 6 en 7).

Programma 24 september 2003
Laatste wedstrijddag in van het wereldkampioenschap in Cadiz!
Laser (176 deelnemers/ 62 landen): 3e finaledag
49’ER (104 deelnemers/ 33 landen): 3e finaledag

Meer informatie met life webcams,downloads, ...etc.: www.cadizworlds2003.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: