Aankondiging Open Nederlands Kampioenschap J24

Op zaterdag 27 en zondag 28 september wordt vanuit Roompot Marina het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) J24 op de Oosterschelde gevaren. Watersportvereniging Arne en de klassenorganisatie J24 organiseren het evenement. Het is de bedoeling dat de deelnemers acht wedstrijden varen (windward-leeward).

Onder het toeziend oog van wedstrijdleider Roy van Aller van wv Breskens strijden de deelnemers om de titel Open Nederlands Kampioen J24 2003. In 2002 wist Albert Kooijman met zijn team deze titel te veroveren. Naar verwachting zullen er twintig J24’s aan de start verschijnen, waaronder enkele Duitse crews. Ook Kooijman komt naar Zeeland om zijn titel te verdedigen. Hij is één van de grote kanshebbers. Tijdens het Wereldkampioenschap J24 dat deze zomer in Medemblik plaatsvond, eindigde Kooijman op de vijfde plaats. Voor het ONK hebben zich tot nu toe vijf Zeeuwse teams ingeschreven (Jantje uut de kachel van Jon Boen en Marcel Filius uit Middelburg, JIP van Jeanot Bruggeling uit Goes, Joker van Godfried Boshuizen uit Kats, Double Clutch van Edwin Eggink uit Zierikzee en Quality of life van Kees Versluis uit Wemeldinge).

Voor de deelnemers staan er op iedere wedstrijddag vier wedstrijden op het programma. Iedere race duurt ongeveer een uur en bestaat uit een windward-leeward baan. Zo’n baan bestaat uit twee kruisrakken en twee voordewindse rakken. Zondagmiddag rond 17.00 uur is bekend wie zich de nieuwe Nederlands Kampioen J24 mag noemen.

Tegelijk met het ONK wordt het kampioenschap om de Wixelbeker van de X79-klasse gevaren.

Foto: Tja, ook een manier van afmeren van een J.. © J24.nl

Meer informatie:

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: