Voiles de St Tropez: dag 1

  • Author: Ice
    Date: ma, 29/09/2003 - 02:00

PORT GRIMAUD (FRA) - Wie denkt van in het zonnige zuiden terecht te komen na een rit van 1100 km heeft het mis, het regent hier pijpenstelen. Niet getreurd de Pamyra Ben (BEL) moet zijn verjongingskuur krijgen. Stapels boeken en vakantiespullen worden in de regen overgesjouwd. Al het overtollig gewicht moet eruit.
De lieren en het dekbeslag worden nagekeken en krijgen een smeerbeurt. Het ziet er naar uit dat het slechte weer vandaag niet gaat veranderen en we beslissen om richting St. Tropez te varen en verder te werken wanneer het weer beter wordt.

Tijdens de korte tocht van Port Grimaud naar St. Tropez zien we in de verte een bekende verschijning. De knalrode Red Max (BEL) kan je natuurlijk niet missen, zij ligt in de baai voor de haveningang onrustig voor anker. Blijkbaar was er tijdens de inschrijving wat misgelopen en kan zij helaas niet deelnemen aan de regatta. Roer hard stuurboord en we begroeten Niels (NED) op het voordek, voorstel om een pint te gaan pakken op de wal wordt aangenomen.

Weer of geen weer; de Wallys en super maxi's staan te drummen voor de haveningang, races stoppen niet als het regent. We zijn dus net op tijd om de Herfstcup vanuit Cannes te zien finishen.

De ongelukkige:
Wegens zware schade tijdens hun laatste races zijn de volgende jachten er niet bij:
Carrera (Wally 77), Dangerous But Fun (Wally 80) en Genie of the Lamp. Om dezelfde reden missen we ook 3 Swan's: Northern Child (Swan 51), de Nederlandse Sasia (Swan 60) en Dream of Swan (Swan 44)

wordt vervolgd
morgen gaan trainen.

meer info en uitslagen in de loop van de week: www.snst.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: