Voiles de St Tropez: dag 2 de training

  • Author: Ice
    Date: di, 30/09/2003 - 02:00

St. TROPEZ (FRA) - We worden wakker onder een staalblauwe hemel. Het klimaat hier in het zuiden is zo wispelturig dat je de eene dag een moesonregen boven je hoofd hebt en een paar uur later factor 45 zonnecreme bovenkomt. Bon een goed begin om onze trainingsdag te starten. Na een stevig ontbijt in het "Cafe du Port klussen we verder aan de Pamyra Ben (Morgan 54) tot deze volledig naar onze hand ligt. Vallen worden verstoken, spi's worden nagekeken, zeillatten in de 3 en het stroef lopend beslag krijgt een WD40 beurt.
Na dit laatste finetune werk tijd om het water op te gaan. Een stijve bries die veroorzaakt wordt door de bergwind uit het noorden, genaamd mistral geeft ons een dikke 5 Bf in de baai van St. Tropez. We trainen onze overstagmanoeuvres tot aan Port Grimaud, pfffff wat is die langkieler log. Elke stuurcorrectie wordt uitgevoerd met een delay van enkele seconden. Een normaal wedstrijdjacht draait om zijn as, deze dame moet je rond haar kiel sturen...

wordt vervolgd,
morgen gaan we racen

meer info en uitslagen in de loop van de week: www.snst.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: