Draadloze netwerken in jachthavens niet veilig!

Vele jachthavens in de België en Zeeland beschikken dezer dagen over een draadloos netwerk waarmee je naar hartelust kan emaillen en surfen tegen acceptabele snelheden. Waar men niet bij stilstaat is dat deze netwerken zeer gevoelig zijn voor hackers & zwartsurfers.
De ingebouwde WEP-beveiliging van draadloze Wi-Fi netwerken is vaak niet afdoende, dit werd de afgelopen maanden meermaals aangetoond. Hackers kunnen dus makkelijk het dataverkeer afluisteren of via een hotspot meesurfen op het jachthavennetwerk.

Je moet het maar meemaken als uitbater of bezoeker dat er een paar ongure personen je netwerk gebruikt voor het downloaden van illegale bestanden zoals MP3 muziekbestanden en films in Divx formaat ... lees verder

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: