EK Star: Neeleman/Van Niekerk zeker van zilver!

CASCAIS - Met nog een race te varen, zijn Mark Neeleman en Peter van Niekerk al zeker van het zilver bij het Open Europese kampioenschap in de Starklasse. Het Nederlandse duo kwam maandag in de vijfde wedstrijd bij het Portugese Cascais als vierde binnen.

Daarmee zette het Oranje-tweetal de ijzersterke serie bij het EK door (1-4-4-5-4). Neeleman en Van Niekerk moesten de leidende positie in het klassement, die ze vanaf de eerste dag in handen hadden, wel afstaan aan de Braziliaanse concurrenten Grael/Ferreira. Beide teams hebben na vijf races evenveel punten (13), maar dankzij een iets beter resultaat in de topscores kregen de Zuid-Amerikanen de eerste plaats toebedeeld.

Het verrassende tweetal Neeleman/Van Niekerk kan vandaag tijdens de zesde en laatste race weinig meer gebeuren. Indien het duo Grael/Ferreira op de slotdag lager dan de vijfde plaats eindigt, is de Europese titel voor de Nederlanders. Anders gaat een niet-Europees team met het goud er vandoor.

,,Zo werkt dat nu eenmaal in de Starklasse'', legde Neeleman uit. ,,Het EK is een open toernooi. Je kunt het hier zelfs ook beter een WK noemen. De hele wereldtop is aanwezig in verband met het WK dat volgende week in Cadiz begint. Dat maakt onze podiumplaats extra mooi. Zilver is al supergoed, goud zou helemaal fantastisch zijn. Het belangrijkste is echter dat we ons bij het NOCNSF hebben genomineerd voor de Olympische Spelen. Het kan niet op.''

Meer informatie: www.stareuro2003.com/Home_Event.asp

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: