Lancering nieuwe Volvo Open 70 regels!

  • Author: Ice
    Date: di, 09/09/2003 - 02:00

SOUTHAMPTON (GBR) - Op de 30ste verjaardag van 's werelds bekendste oceaanrace worden de nieuwe Volvo Open 70 designrules voorgesteld aan de potentiële teams.
De nieuwe ontwerpregels voorspellen een recordbreker tijdens de volgende Volvo Ocean Race. De boot zal op veel vlakken sneller zijn dan zijn kleiner voorganger.

De grote verschillen:
Het gewicht van dit 21.5 meter racemonster zal 1 ton lichter zijn dan zij kleinere voorganger. Iets meer dan 12 ton in totaal.
+ 60% meer zeil op de voor de windse rakken, het grootzeil 28% groter, een kantelende kiel en het toelaten van Carbon in het staand wand, romp en dek moeten ervoor zorgen dat topsnelheden van 35 knopen makkelijk haalbaar zijn.

Elke team mag zijn eigen ontwerper kiezen alsook de werf waar de Volvo Open 70's gebouwd worden.

Meer informatie: www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: