ONK Max Fun 25 (update)

HELLEVOETSLUIS (NED) - MXTC mag zich sinds 7 september de eerste Nederlands kampioen Maxfun25 noemen. Het (open) kampioenschap van de al maar groeiende eenheidsklasse werd het eerste weekend van september op het Haringvliet voor Hellevoetsluis verzeild.

In een spannende serie van 8 wedstrijden met 14 boten kwamen de
trainingsmaatjes Marlow en MXTC uit op een gelijk aantal punten. Matsuru, Max My Day en Sodaclub, de naaste concurrenten, hadden teveel punten gemorst tijdens de serie om mee te strijden om de eindoverwinning. Een boot-tot-bootrace tijdens de achtste wedstrijd zou de beslissing brengen.

Al vanaf het voorbereidingssein van de laatste race dansten MXTC en Marlow als een pasgetrouw stel om elkaar heen, geen oog hebbend voor de rest van het veld. Sodaclub, gestuurd door Walter Geurts rondde als eerste de boventon met MXTC geplakt op zijn spiegel. Marlow volgde op één scheepslente. Zij volgde MXTC als haar schaduw naar de benedenton. Daar maakte de stuurvrouw van de Marlow handig gebruik van het gaatje dat MXTC liet vallen. Maar de gewonnen scheepslente bleek onvoldoende. Bij de boventon pakte MXTC de koppositie terug om deze niet meer op te geven.

Het is niet verwonderlijk dat het Nederlands kampioenschap zo'n spannende apotheose kreeg. De eenheidsklasse bestaat pas 3 jaar maar kan zich verheugen op een groeiende populariteit met dit jaar minimaal 10-16 boten aan de start bij de 6 hoofdevenementen . Elk evenement op de wedstrijdkalender worden dat er meer. Ook onze zuiderburen hebben de klasse ontdekt en varen nu met twee boten mee aan de top.

Maar behalve het aantal stijgt ook het niveau van de klasse. "Als je nu een verkeerde drop doet, lig je gelijk vijf plaatsen naar achter, dat was vorig jaar wel anders", zo meldt Nijs van der Mei van de MXTC. Elk jaar komen er dan ook steeds meer ambitieuze teams bij die trainingsarbeid en zeilplezier op dit racemonster weten te combineren. Geen wonder dat een van hen tijdens de North Sea Regatta trots zijn maximale logstand liet zien in de haven: 20
knopen.

foto: MXTC © Bas Botterman

De einduitslag:

1) MXTC (NED) - M. van Driel - 14 punten
2) Marlow (NED) - J.P. Botman - 15 punten
3) Matsuru (BEL) - Gwyn Hagenaars - 25 punten
4) Max My Day - E. Veldhuizen - 35 pnt
5) Sodaclub - W. Geurts - 37 pnt
6) Team Pandion - J.W. Mulier - 40 pnt
7) Ten Sailing Tree - 44 pnt
8) Master Blaster - S. Jorissen - 50 pnt
9) Alfa Romeo - M. Voogd - 52 pnt
10) First Max - R. Assmann - 53 pnt
11) No Rush - M. Leidelmeijer - 66 pnt
12) Attached - A. Horlings - 76 pnt
13) Funtastic - R. Wesselman - 87 pnt
14) The Bug - B. Simonis - 94 pnt

Meer informatie: www.maxfun25.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: