Wintercompetitie Veerse Meer | fanatiek zeilen

WOLPHAARTSDIJK (NED) - 9.00 uur aan boord , zet ik direct de kachel aan. Wie gaat er nu zeilen? De regen gutst uit de lucht en Post Wemeldinge vermeldt windkracht 6 a 7 toenemend naar 8.
Stil hoop ik dat de Uilenspiegel in de box kan blijven. Op andere schepen, als de Sancerre de Capricorn en de Swinger komt de bemanning ook aan boord. Allen in het pak en een enkeling ging zelfs de onderkant van de boot nog poetsen. Hoezo fanatiek! Mijn laatste bemanning kwam op de fiets uit Arnemuiden en zo van Oranjeplaat
op naar Wolphaartsdijk voor de 3e winterwedstrijd.

Na inschrijving terug naar de Uilenspiegel. De wind was zo toegenomen dat de wedstrijd van de splash werd afgeblazen.
Sommige boten sloegen om en konden nauwelijks terug naar de haven komen. zie foto's. We voeren uit en de 4 Fun en de Fixit maakten zich ook klaar voor de start.

Ook met weinig schepen is het toch flink opletten voor de start. 12.00 uur start en aan de wind naar Veere. Met het 2e rif en ingerolde high aspect opkruisen. Genoeg zeilvoering voor de boot ( Wauquiez Pretorien) maar meer fitnes-training om de lieren aan te draaien kon geen kwaad. Met een temperatuur van 10 graden het zweet op je rug. Aangekomen bij de Arneplaat , hadden we de Swinger achter ons gelaten. De 4 fun lag voor, dus reven er uit en op naar Veere. Bij het keren was de 4 fun niet uitgelopen. Nu de boom erin en varen. Leuk als je uitstekende bemanning aan boord hebt.

Zo voor de wind merk je minder wat voor weer het is. Nu het niet meer regende en de zon af en toe scheen... genieten. Jammer dat er vandaag zo weinig boten mee varen.

Na 2 uur 40 min 32 sec de finish ruim 4 min na de 4 fun. De prijsuitreiking was ons feestje, de 1e plaats, en..... voor de Uilenspiegel de 1e gewonnen wedstrijd.

Uitslag 3de winterwedstrijd Veerse Meer:
A klasse
B klasse

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: