Wintertrainingen Splashzeilen op het Veerse meer

WOLPHAARTSDIJK (NED) - De foto zoals eerder werd getoond bij het artikeltje over de winterwedstrijden op het Veerse meer vanuit W.S.V.Wolphaartsdijk is van een jeugdige Splashzeiler, die meedoet aan de wintertraining voor de jeugd uit de regio. Deze vindt, evenals de winterwedstrijden plaats op de 2e zondag van de maand, en zorgt voor een hoop gezelligheid op de W.S.V.W. Het betreft een training, georganiseerd door de jeugdcommissie van de W.S.V.Wolphaartsdijk voor de meer ervaren Splash- en Optimistzeilers, met dit jaar rond de 35 deelnemers. Helaas waren de weersomstandigheden in de loop van zondagochtend zo verslechterd, dat zelfs de "ervaren" jeugdige zeilers hun boten niet overeind konden houden en de training in het kader kwam te staan van "omslaan, hoe krijg ik mijn boot weer overeind.

Tot teleurstelling van de kinderen hebben we 's middags besloten, gezien de weersomstandigheden, maar vooral de watertemperatuur, het Veerse meer niet meer op te gaan en en hebben de zeilers theorie aangeboden gekregen. In 4 groepen verdeeld, roulerend over de verschillende instructieruimten van de W.S.V.W. werden taktiek, wedstrijdregels en veiligheid besproken.
Het is dan weer verbazend om te zien hoe weinig mensen, kinderen en volwassenen, ondanks waarschuwingen, zich de gevaren realiseren van de huidige watertemperatuur. Nog steeds gaan te veel deelnemers aan de winterwedstrijden voor kajuitzeiljachten het water op, warm aangekleed om de kou te weerstaan, maar geen zwemvest dragend.
De zondagmiddag werd afgesloten met een gezellige nieuwjaarsborrel voor de jeugd in het Oorlam( Cola en sinas).

Op 7 februari staat de volgende training gepland. IJs en weder dienende neemt dan ook een aantal Belgische Splash- zeilers deel aan de training. We zullen wel zien of ze hun schaatsen of boot mee moeten nemen.

In maart beginnen de voorjaarstrainingen onder leiding van ervaren trainers, welke wekelijks plaatsvinden, het eerste weekend opgeluisterd door een groep Belgische en Nederlandse 420 zeilers.
Het wedstrijdseizoen wordt op de WSVW geopend met de "Pannenkoekenrace", onderdeel van 6 Delta Combiwedstrijden, een serie wedstrijden voor de jeugd in de regio Zeeland (maar ook van buiten Zeeland zijn welkom). Optimisten, Splashes, Europe's en 420's doen hieraan mee en tussen april en oktober wordt elke wedstrijddag op een andere lokatie in Zeeland georganiseerd.

De organiserende vereniging verzorgt ook de lunch voor de jeugdige deelnemers. Zowel de beginnende als meer ervaren zeiler kan hier uitstekend wedstrijdervaring op doen.
Gelukkig staan dit jaar ook weer twee grote jeugdevenement in Zeeland op de kalender: 28 en 29 augustus de Zeelandregatta, een evenement voor Splash, Europe en 420, georganiseerd door het wedstrijdcommitee van de WSVW en een United 4 weekend, eind september voor Optimist, 470, 420, Europe en Lazer. Beiden op de Roompot aan de Oosterschelde, een schitterende locatie.
Al met al belooft 2004 een actief zeiljaar te worden, voor de jeugd en de verschillende commissies van de WSVW; we kijken er naar uit.

Berita van der Werff- Valk
jeugdcommissie WSVW

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: