Sony en Bayer verlaten de zeilsport

  • Author: Ice
    Date: do, 15/01/2004 - 02:00

PARIJS (FRA) - Het Belgisch bedrijf Belgacom gooide eerder de strijdbijl al neer, nu volgen de Franse afdelingen van Sony en Bayer.
Na 6 jaar van samenwerking met de Tour the France a la voile (TFV) heeft Sony besloten om de samenwerking te beëindigen. Paul Alain Chaudet de voorzitter van van de TFV gaat zeker en vast op zoek naar nieuwe fondsen. "
http://www.sail-online.com/xhtml.cfm?ActiveDoc=Actualite/breve.cfm&NumArticle=12230

Niet alleen in de evenementen winkel zijn ze zwaar aan het shoppen naar vers kapitaal ook Bayer trekt zich terug uit het Orma circuit. Wegens interne reorganisatie luidt het volgens de officiële persverklaring.
"Dans un contexte économique difficile" (quelques 1000 emplois en moins et une réduction de près de 25 % du chiffre d'affaires), "il nous a semblé inopportun d'investir ainsi sur la notoriété de l'entreprise".
http://fr.sports.yahoo.com/040113/1/3l8am.html

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: