Belgian Boat Show: zeilsteiger groter dan ooit

GENT (BEL) - Binnenkort is het zover, op 7 februari start de grootste Belgische watersportbeurs. De Belgian Boatshow gaat ons dit jaar meer dan 200 exposanten voor onze neus schuiven uit alle hoeken van de watersport.
Na het bijwonen van de persconferentie kom ik tot de vaststelling dat het precies goed gaat met de watersportindustrie. Of is dit maar schone schijn? De voorstelling van de zeilsteiger leert me dat deze groter is dan ooit. Het formaat van de boten is er ook niet minder op geworden. Dat je vroeger met een 35 voet jacht al een uit de kluiten gewassen racer had moet je je nu in de rangen van de +40 voeters vertoeven wil je op de Noordzee bij de grotere aan de startlijn verschijnen. Op het vlak handycapzeilen is het zeker een modeverschijnsel.
Tijdens de boatshow stap je zo aan boord want de zeilsteiger staat op spiegelhoogte.

Ook voor de nieuwe generatie oceaanzeilers die meedingen in het Figaro circuit, Mini Transat, IMOCA en ORMA klassen is exposure voorzien op de stand van Longitude 38.3 in hal 4.
We krijgen daar ondermeer de nieuwe Pogo 2 van Peter Laureyssens te zien. En de Huysman boot van Peter de Smedt.

De ondertekening van het Ecover Ocean Sailing Academy Clean Sea Charter in het bijzijn van de geselecteerde zeilers vindt plaats op zaterdag 14 februari.

Ook de ambitieuze planne van twee jonge leeuwen die de internationale zeilwereld op hun kop willen zetten krijgen we te zien. Ze willen met hun "15 days" project het huidig zeilrecord Dakar-antillen aan diggelen slaan.

Nacht van de Yachting
Tijdens dit mini event op 13 februari krijgen we zoals elk jaar de traditionele nacht van de yachting. De Boatshow is op die dag open van 10u tot 22u. Tijdens deze versleten bootschoenen party worden vele wedstrijden overnieuw gezeild en verhogen de windsnelheden naarmate er meer alcohol heeft gevloeid.

En tot slot de voorstelling van de zeilsteiger:
Welke geuren van nieuw polyester & carbon mogen we dit jaar opsnuiven?

Jeanneau: Sun Odyssey 54,49 & 35
Elan: 37
Etap: 30i, 32s, 34s, 37s & 39s
Grand Soleil: 45
Dufour: 34 , 40 & 44
Benetau: Océanis 323, 373 clipper, 42cc, First 27.7, 36.7, 44.7 & First Class 7.5
Waucquiez: Centurion 40s
Spirit Yacht: Spirit 425
Bavaria: 32, 36 & 38
X Yachts: X43

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: