Klaartje Zuiderbaan (NED) stapt in Yngling

Klaartje Zuiderbaan is terug op het water. De zeilster, die in 2001/2002 deelnam aan de Volvo Ocean Race, verruilde haar vaste baan voor opnieuw een carrière in het zeilen. Sinds januari is ze de nieuwe middenvrouw in het Yngling team van stuurvrouw Janneke Hin. Samen met Hanne Buis, voordekker, mikt het team op de Olympische Spelen dit jaar in augustus in Athene.

Zuiderbaan koos voor een maatschappelijke carrière na de Volvo Ocean Race. De wedstrijd om de wereld in negen etappes had veel van haar gevraagd, zowel fysiek als mentaal. Ze vond een baan en werkte anderhalf jaar als raakvlakmanager bij de aanleg van de HSL-Zuid. In december voer ze een zeilevenement mee in de Yngling van Janneke Hin. En het begon weer te kriebelen. Mede door de goed bevallen samenwerking en de aantrekkingskracht van een Olympische uitdaging, besloot Zuiderbaan zich in de Yngling volledig te richten op de Olympische Spelen in Athene.

Het team moet zich in mei kwalificeren om voor uitzending in aanmerking te komen. Zuiderbaan (Amsterdam): "Het is een hele overgang. Van full time baan naar full time zeilen. Maar toch ben ik blij dat ik de stap genomen heb. Er ligt een unieke kans voor me, daar zet ik me nu 100% voor in. En ik heb er vertrouwen in dat ik later ook weer aan een goede baan kan komen."

foto achtergrond © Rick Tomlinson

Het NED310 Yngling team: www.sail.to/ned310

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: