ABN-AMRO Regatta | Long Distance races

CURACAO - Woensdag 28 januari, de ABN AMRO Long Distance races zitten erop. In de morgen zijn de jachten en sunfishes richting Oostpunt vertrokken. Een zware opgave, vooral voor de sunfishes. Uiteindelijk komt de winnaar Jaap ‘t Hoen in iets minder dan 3 uur "buffelen over de finishlijn, gevolgd door Stephen Smeulders en Paul van Alphen.

De catamarans hebben vandaag 2 long distance races gehad. Zij gingen in de morgen naar Punda. Lange tijd waren het Mike Oudendijk en Frits Keijzer, die het veld op een Inter 20 aanvoerden. Uiteindelijk werden ze ingehaald door Mischa Heemskerk en Michael Blenk, die op een Hobie Tiger zelfs de line honours opeisten. Ook moesten zij Marcel en Daniel Diks op de Nacra F18 voor zich dulden. De omstandigheden waren uitstekend: een heerlijke Antilliaanse zon, een strakke 4 bft en een uitstekend te bevaren Caribische water. "Poten-weer", dat was de definitie van Jerry Schaeffer. Maar ja, hij was dan ook het slachtoffer geworden van de opruimdrift van Frits Keijzer en moest het de eerste race ook zonder fokkenschoot stellen...

Voor de 2e race moesten de cats ook naar Oostpunt. Om 14.00u werd de vloot weg gestart door Karel de Mooij en Jan van Oosten. Katwijk - Noordwijk in een nieuw jasje? Je zou het wel denken, want in de Inter 20 klasse bestreden beide dorpen elkaar tot de finish. Na 1 uur en 20 minuten hadden Arie Zwaan een Mike van der Plas precies 3 seconden voorsprong op Mike Oudendijk en Frits Keijzer, die op zich een voorsprong van 1 seconde hadden op Mischa Heemskerk en Michael Blenk. Een close finish dus na zo’n 40 kilometer zeilen! Mischa en Michael zouden beide Inter 20’s wel verslaan op handicap, zodat zij met twee eerste plaatsen het eindklassement van de Long Distance veilig stelden. Voor de berekening van de 2e plaats moest de computer overuren draaien. Drie teams met hetzelfde aantal punten. Arie Zwaan en Mike van der Plas hadden volgens de reglementen het slimst gezeild en eindigden als tweede team. Marcel en Daniel Diks op de Nacra F18 wisten de derde plaats op te eisen, terwijl Mike Oudendijk en Frits Keijzer genoegen moesten nemen met de vierde plaats.

In de avonduren volgde nog een spetterend feest bij Baya: een lekkere barbecue, een spetterende band en een gastoptreden van de Katwijkse Frans Bauer (Jean Lingg). Alweer een geweldige dag voorbij...

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: