Goofie's race januari | afzien op het water

COLIJNSPLAAT (NED) - Zaterdag werd op de Oosterschelde met 73 zeilboten de Goofie’s race gevaren voor januari een ongekend aantal. Waarschijnlijk was de Goofie’s race van januari de eerste zeilwedstrijd in Nederland ( misschien wel in europa ) zo vroeg in het jaar.

De zuidoostenwind, kracht 2-3 beaufort, helder weer met een heerlijk winter zonnetje en met een 1 graad onder nul op de thermometer was het voor vele deelnemers afzien op het water. Iedereen was dan ook weer blij dat de erwtensoep klaar stond in de Yachtclub. De geluiden die je over het algemeen hoorde was dat het heel koud was.

In de Yachtclub van de W.S.V. Noord-Beveland werden zaterdagavond om 17.30 uur de winnaars van de verschillende klassen bekend gemaakt.

In de IMS klasse won de HOLMATRO met schipper Hans Horrrevoets voor de Nederlands ORC kampioen 2003 de LEVYAH van Rudi Floridor met het Clubracer Racing Team.
De 3de plek was voor de eerste Zeeuw in het IMS-klasse de XANADU van Lenard van Oeveren.

In de ORC- Club klasse ging de eerste prijs naar de HAPPY van J. van de Starre voor de SULA van Wim Huiszoon uit Middelburg. De 3de plaats ging naar de TALISMAN van Joost Kat.

In de ongemeten klasse was de eerste prijs voor het SPOOKSCHIP van Jan hemeldonk.

In de eenheidsklasse voor de first 31.7 was er een Zeeuwse overwinning de MAGNIFIQUE van Johan Dirk van der Endt uit Yerseke was zijn collega’s vandaag te snel af.

De volgende Goofie’s race die gevaren wordt is op zaterdag 7 februari, de start is om 12.00 uur.

foto boven: start IMS © waternimfsailing.nl

foto onder: start ongemeten met op de achtergrond ORC & IMS

De uitslagen:
IMS Race 4
ORC Race 4
Ongemeten SW Race 4
31.7 klasse Race 4

Zie ook: www.wsvnb.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: