Nieuwe Solo trimaran B&Q te water.

  • Author: Ice
    Date: vr, 09/01/2004 - 02:00

SYDNEY (AUS) Ellen Macarthur’s nieuw solo avontuur werd gisteren gestart met de officiële tewaterlating van haar nieuwe 75 voet trimaran B&Q. Haar ambities met het nieuwe snelheidsmonster zijn het verbreken van een reeks records, zoals het 24u record, het trans Atlantisch record, rondje UK , Shanghai-Londen en op langere termijn ook het non-stop rond de wereld record.

Dit hele spektakel kon gisteren tijdens de opening van de 50ste London Boatshow via super maxi schermen life gevold worden. De timing was perfect want de deuren van de boatshow gingen openen op het tijdstip van de tewaterlating.

Ellen’s commentaar na de doop:
"It has been a culmination of many years of dreaming and many months of hard work by an amazing team..." said MacArthur. The new trimaran has been built with one objective - to set new solo speed sailing records. "For me, racing against the clock is as rewarding as racing against others, and there is always the continuous race - the race against yourself."

foto © DPPI

De Technische details van de B&Q:
Displacement: 8.3 tonnes
Length: 22.9m
Beam: 16.2m
Mast height: 30.6m
Main hull surface area: 143.9 sq m
Main hull internals surface area: 37.29 sq m
Crossbeams surface area: 51.34 sq m
Floats surface area: 151.48 sq m
Floats internal surface area: 35.78 sq m
Total surface area: 419.79 sq m

Ontworpen door Nigel Irens en Benoit Cabaret
Gebouwd door Boatspeed, Australia
Tuigage van Southern Spars
Zeilen geleverd door North Sails Frankrijk

Wil je nog meer info:
www.teamkingfisher.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: