Twee Orma 60 voet trimarans verliezen hun mast

  • Author: Ice
    Date: vr, 01/10/2004 - 20:51

MARSEILLE (FRA) - Gedurende een training verliezen op dezelfde dag 2 ORMA Trimarans hun mast. Eerst was het Game Over voor BANK COVEFI, enkele minuten daarna was de SODEBO aan de beurt. De omstandigheden kunnen op zijn zachts "vreemd genoemd worden want de gemeten windsnelheid kwam niet boven de 16 knopen uit. Stève Ravussin’s BANK COVEFI brak zijn mast brak in stukken nadat de voorstag het liet afweten. Een deelname aan de seizoensafsluiter van de ORMA Grand Prix 2004 is hiermee uitgesloten.

De schade aan boord van Coville’s SODEBO is beperkter gebleven. Het breken van het hoofdwand zorgde ervoor dat de mast eerst het water raakte en pas nadien de drijver. De mast zelf bleef quasi intact. De shore crew werkt nu met man en macht aan de reparatie. In de hoop de trimaran zaterdag toch aan de startlijn te krijgen.

Het zal een felle strijd worden tussen de koplopers van het klassement. De top 3 is slechts met 2 punten verschil van mekaar verwijdert.

1. Géant 3 (3 pts) 1 (0 p) 3 (9 p) 4 (4 p) 6 (6 p) 22 punten
2. Groupama 1 (0 p) 3 (12 p) 2 (6 p) 2 (2 p) 3 (3 p) 23 punten
3. Sergio Tacchini 2 (2 p) 5 (20 p) 1 (0 p) 1 (0 p) 2 (2 p) 24 punten

foto boven: BANK COVEFI © G.Martin-Raget/Royale Production
foto onder: SODEBO

Volg de laatste ORMA Grand Prix 2004 via: www.multis-online.com
SODEBO

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: