VENDEE GLOBE:<br>Patrick De Radigues haakt af, Bruce Schwab de volgende?

  • Author: entityone
    Date: ma, 11/10/2004 - 11:14

Belg Patrick de Radiguès (48 jaar oud en oud moto-rijder zal niet aan de start van de Vendée Globe 2004 verschijnen omdat zijn sponsor hem op het laatste nippertje vooralsnog in de steek liet. De Radigues trad al aan in 1996 (werd toen niet geklasseerd) en in 2000 (toen moest hij na enkele dagen opgeven nadat zijn boot op een Portugees strand belandde) en had goede hoop om er dit jaar weer te staan, zij het met een vrij oud jacht (de oude Aquitaine Innovations van Yves Parlier, bouwjaar 1996).

Op 7 november zullen er bijgevolg nog maar 22 deelnemers aan de start verschijnen. Daar zou er volgens de laatste berichten nog wel nog eens ééntje kunnen uitvallen: de Amerikaan Bruce Schwab die met zijn Ocean Planet momenteel op weg is naar Les Sables d'Olonne, liet al weten dat zijn boot in Frankrijk dringend de kant op moet na twee aanvaringen met containers of ander wrakhout. De totaal voorziene herstellingskost zou rond de 150.000 euro bedragen. Detail: de scheepskas van de Amerikaan is zo goed als leeg...

http://vendee-globe.vendee.fr

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: