Olympische medaillewinnaar traint Nederlandse Finn-zeilers

Op zaterdag 16 oktober 2004 geeft Mateusz Kusznierewicz (POL) een clinic aan de Nederlandse Finn-zeilers. Op uitnodiging van zijn kledingsponsor Gaastra, is de bronzen medaillewinnaar van Athene bij de Boerenkool Cup in Loosdrecht aanwezig. Daar zal hij zijn ervaring, tactisch inzicht en technische zeilkennis aanwenden om de deelnemers verder te helpen. Aansluitend geeft de talentvolle Pool voor alle geïnteresseerden een presentatie over zijn olympische traject.

Watersportvereniging Het Witte Huis organiseert jaarlijks de traditionele Boerenkool Cup voor de Finn en Star klasse. Het evenement vindt deze herfst op 16 en 17 oktober plaats. Kusznierewicz gaat zaterdag mee het water op om op de Finn-baan alles met de camera vast te leggen. Na afloop bespreekt hij de sportieve prestaties in de groep. De 29-jarige Pool won goud bij de Olympische Spelen van 1996. Vier jaar later eindigde hij net naast het podium en in Athene wist hij door winst in de laatste race het brons voor zich op te eisen. In 1999 werd Kusznierewicz verkozen tot ‘ISAF Sailor of the Year’ en in zijn eigen land tot ‘meest populaire sportman’. In mei van dit jaar versloeg hij de latere olympisch kampioen Ben Ainslie bij de SPA Regatta, die Kusznierewicz op zijn naam schreef.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: