Snert Race Wolphaartsdijk

  • Author: entityone
    Date: wo, 13/10/2004 - 10:44

Op zondag 10 oktober organiseerde de WSV Wolphaartsdijk haar traditionele Snertrace: twee wedstrijdjes met lekkere snert (erwtensoep met vanalles erin) tussendoor en na afloop.
Een tiental jachten daagde op voor deze gezellige confrontatie op een smal en winderig Veerse Meer, waar Koning Oostenwind zijn grote lakens uitspreidde: 25 knopen gemiddelde windsnelheid, dat is niet niks. Maar we hebben allemaal heerlijk gespinnakerd, opgekruist, beetje kou geleden, vastgelopen, uit het roer gelopen, … enfin al wat nodig was om er een leuke zeildag van te maken was aanwezig. En dan die snert natuurlijk… Alle afwezigen (en dat waren er nogal wat…) hebben ongelijk gekregen.

Bij de grote schepen (er wordt in twee klassen gevaren, en gerekend met de SW-cijfers) won de nieuwe D&D (de Dufour 34 van Dirk en Dominique) overtuigend voor de kleine J-Cup (een J-22) en de Double JJ (weer zo’n Dufour) van John Buyens. Gevraagd naar de ambities voor de Antwerp Race moest de schipper van de D&D antwoorden dat hij nog steeds op de wachtlijst staat. Goed nieuws alvast voor de andere deelnemers in de CRC A2-klasse…

Na vele jaren hoog en droog in een Antwerpse loods vond de Uria (een 24-voets Eygthene) het hoog tijd om eens te laten zien wat ze in haar mars had. En dat was heel wat: ze won op overtuigende wijze de twee manches, vóór een Primaat (de ‘Vlinder’) en de Aqua Vitae, een Waarschip. Schipper Wilfried Strijbol ziet de komende winterwedstrijden hiermee met een al wat geruster hart tegemoet.

Deze winterwedstrijden, zie ook WSV Wolphaartsdijk, gaan door elke tweede zondag van de maand en worden gezeild met vertrekpunt ‘de Oorlam’, het clubhuis van de WSVW. Het organisatiecomité meldde tijdens de prijsuitreiking van de Snertrace dat er voor de winterwedstrijden dit jaar helaas geen vermindering van liggelden in zit, maar dat er wél mooie prijzen klaar zullen liggen voor de deelnemers.

Dus: als uw boot(je) deze winter in het water blijft liggen, én u bent per toeval gebeten door het ‘gezellig’ wedstrijdvirus, of u vindt de drukte in het winterse Colijnsplaat maar niets, kom dan naar Wolphaartsdijk en zeil ze mee.

foto: archief WSV Wolphaartsdijk

De uitslagen:
Snert Race einduitslag Klasse A
Snert Race einduitslag Klasse B

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: