USIRC RATING<br>Tijden veranderen

  • Author: Ice
    Date: zo, 17/10/2004 - 20:14

NEW YORK (US) - De NYYC (New York Yacht Club) en de STC (Storm Trysail Club) nemen de IRC meetbrief formule in gebruik, startend komend zeilseizoen. De IRC meetformule zal voor het eerst gebruikt worden tijdens de NYYC's Rolex Transatlantic Challenge op 21 mei en de 151ste NYYC’s Annual regatta 10-12 juni, 2005.

Een nieuwe organisatie zal opgestart worden en zal door het leven gaan als USIRC en zal partner worden van USSailing.

De reden waarom het NYYC en de STC in zee gaat met het IRC is volgens hen een eenvoudig te verklaren.
Enerzijds om het handycap racen populairder te maken tijdens lokale wedstrijden en anderzijds om de deelname en toegankelijkheid van US zeiljachten in internationale wateren aan te zwengelen. Ook is het zo dat het IRC het meest populaire systeem wereldwijd is.

Dick Neville, commodore NYYC licht toe: "With nearly 6,000 certificates issued to boats in 31 countries, IRC is the handicap rating rule for today and in the future for the majority of the world's big boat sailing regattas."

Momenteel zijn er dus zo’n 6000 zeiljachten met een IRC meetbrief, ondertussen ook in Australië, Zuid Afrika en Hong Kong. De Francis Yacht Club’s Big Boat Series in San Fransisco (US) hebben zich ook al weten verleiden door de populaire meetbrief formule. Dit jaar zal ook de Syndey-Hobart Yacht race en Key West race week gevaren worden onder de IRC meetformule.

New York Yacht Club

RORC rating office

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: