ARUBA HEINEKEN CATAMARAN REGATTA<br>Olympische zeilers reizen af naar Aruba

De veertiende Aruba Heineken Catamaran Regatta is online te volgen. Van zondag 7 tot en met vrijdag 12 november zorgt de organisatie dagelijks voor twee televisie-updates van alle activiteiten en actuele berichtgeving, uitslagen en foto’s. In totaal nemen vierenvijftig teams deel aan dit tropische catamaranevenement, waarvan er vijftig uit Europa afkomstig zijn. Ook olympische zeilers als Carolijn Brouwer (Europe), Sebbe Godefroid (Finn) en Mischa Heemskerk (Tornado) reizen af naar Aruba.

Gedurende de regatta worden continu televisieopnames gemaakt. De organisatie update daarmee twee keer per dag de website www.arubaregatta.com. Zo kunnen thuisblijvers elke ochtend de activiteiten van de vorige middag bekijken en elke avond die van de middag. Ook de uitslagen, foto’s en persberichten worden dagelijks bijgewerkt. Organisator Edwin Lodder: "Op die manier proberen we de betrokkenheid met het thuisfront te stimuleren. Veel van de deelnemers reizen zonder partner en kinderen af. Maar ook internationaal blijken veel catamaranzeilers het evenement te volgen. Zo hebben we nu een grote groep Zwitsers die via internet vorig jaar het evenement heeft leren kennen. Met videobeelden wordt het nog leuker om het evenement te volgen."

Met vierenvijftig boten maakt het evenement weer een groei door en is het de grootste catamaranregatta van de Caribbean. De Britten zijn in de meerderheid met tweeëntwintig teams, gevolgd door twintig uit Nederland. De zeven Zwitserse equipes varen allen op een Ventilo, waaronder de bouwer van deze Zwitserse catamaran. Slechts één duo vertegenwoordigt Frankrijk. Op de overige vier boten varen de locals. De winnaars van 2003, Gunnar Larsen en Xander Pols, zullen hun titel proberen te verdedigen. Dat zal niet meevallen, want het deelnemersveld is sterk met teams als Bouscholte/Van Wieren, Heemskerk/Ambtman en Brouwer/Godefroid. Maar ook nummer drie van vorig jaar, de Brit Richard Allen, is wederom van de partij.

De tien korte baan- en langeafstandsraces vinden aan de westzijde van Aruba plaats, waar de noordoostenwind overheerst. In de luwte van het eiland is het water vlak, waardoor de locatie geschikt is voor zeilers van elk niveau. Dankzij de beschutte ligging, ondervond dit gedeelte van Aruba geen problemen van het heftige orkaanseizoen.

De Aruba Heineken Catamaran Regatta wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Heineken, het Arubaans Toeristenbureau, Hapag Lloyd, Holiday Inn, Does & Cadushi, KLM, TNG en Magic Marine.

foto:archief Aruba Heineken Catamaran Regatta 2003 © Annemiek van Kinderen Photography

www.arubaregatta.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: